Ηλεία

«Ηνίοχος 2019»: Τέλος με απόλυτη επιτυχία (PHOTOS)

Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε η Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση «Ηνίοχος 2019», η οποία διεξήχθη από τη Δευτέρα 1 έως και την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019, στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, όπως ανακοινώνει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης εκτελέσθηκαν σύνθετες αεροπορικές αποστολές (προσβολές επίγειων στόχων, στόχων επιφανείας, καταστολής/καταστροφής εχθρικής Αεράμυνας, καθώς και Έρευνας και Διάσωσης σε Περιβάλλον Μάχης) και το πτητικό έργο ανήλθε στις 863 εξόδους, σε ολόκληρο το εύρος του FIR Αθηνών, ημέρα και νύχτα, με σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας των συμμετεχόντων κατά τρόπο ουσιαστικό, αποτελεσματικό και ασφαλή σε έναν ρυθμό μάχης.

Στην άσκηση συμμετείχε μεγάλος αριθμός αεροπορικών δυνάμεων από τη χώρα μας αλλά και από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ιταλία και το Ισραήλ, καθώς και δυνάμεων του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού. Επιπλέον, συμμετείχαν με παρατηρητές η Αίγυπτος, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιορδανία, ο Καναδάς, η Κροατία και η Ρουμανία.

zougla.gr

Όλη η επικαιρότητα