Ζώα Ηλεία

Οινόη: Σκύλος πυροβολήθηκε με αεροβόλο – Ανάστατοι οι κάτοικοι

Ακούστε το άρθρο

Ένα περίεργο περιστατικό εκτυλίχθηκε χθες το πρωί στην τοπική κοινότητα Οινόης του δήμου Ήλιδας και από θαύμα γλίτωσε ένα σκυλάκι το οποίο πυροβολήθηκε με αεροβόλο από άγνωστο δράστη.

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 9 χθες το πρωί σε ένα από τα κεντρικά σημεία της Οινόης και πιο συγκεκριμένα στον κεντρικό δρόμο κοντά στην είσοδο του χωριού.

Ο μικρός Ρόκυ είχε βγει για την καθιερωμένη πρωινή βόλτα του, κάτι που κάνει σε καθημερινή βάση, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα επέστρεψε κλαίγοντας στο αφεντικό του.

Δύο βολίδες

Ο Θεοφάνης Ζαφειρόπουλος, ο ιδιοκτήτης του σκύλου, έτρεξε αμέσως να δει τι είχε συμβεί στο αγαπημένο του μαυρόασπρο σκυλάκι και έκπληκτος διαπίστωσε ότι το σκυλί είχε αίματα. Με πιο προσεκτική ματιά αντιλήφθηκε ότι το σκυλί είχε πυροβοληθεί με αεροβόλο όπλο και μάλιστα δύο φορές, μία στο πρόσωπο και μία στο πόδι και είχε δύο βολίδες στο σώμα του.

Ανάστατος κάλεσε αρχικά το εκατό και εν συνεχεία το Αστυνομικό Τμήμα Ήλιδας για να καταγγείλει το περιστατικό, χωρίς να μπορεί να συνέλθει από το σοκ.

«Είναι αδιανόητο 9 η ώρα το πρωί να παίρνει κάποιος ένα αεροβόλο και να πυροβολεί ένα ανυπεράσπιστο σκυλάκι, το οποίο δεν έχει προκαλέσει ποτέ κανένα πρόβλημα. Το σκυλί είναι μικρό, ούτε γαβγίζει, ούτε ενοχλεί, δεν κάνει τίποτα απολύτως. Θα μπορούσε να είχε πάθει κακό. Αυτό δεν είναι παιχνίδι και δεν μπορεί κανείς να βγαίνει και να πυροβολεί άσκοπα» ανέφερε ο Θεοφάνης στην ‘Π’, ο οποίος αισθάνεται ιδιαίτερα τυχερός μέσα στην ατυχία του, καθώς το σκυλάκι μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο στην Αμαλιάδα που του αφαίρεσε τις βολίδες και δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο.

Πάντως, το περιστατικό έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στο χωριό και πρέπει να σημειωθεί ότι στην Οινόη δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφονται περιστατικά με ‘θύματα’ σκύλους. Έχει καταγραφεί στο παρελθόν και συμβάν με σκύλο που τον είχαν κρεμάσει και ακολούθως και συμβάν με φόλες σε σκύλους, γεγονός που κάνει τους κατοίκους να ανησυχούν και ζητούν να μπει ένα τέλος.

Όλη η επικαιρότητα