Ηλεία Πολιτική

Ιωάννα – Μαρία Σταθοπούλου: Ανάδειξη και λειτουργία των Λουτρών Καϊάφα και Κυλλήνης

Ακούστε το άρθρο

Η μη λειτουργία των Ιαματικών Πηγών του Καϊάφα που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη αδειοδότηση και η απαξίωση των Λουτρών της Κυλλήνης, αποτελούν δύο σημεία της φετινής τουριστικής περιόδου που «πλήγωσαν» την Ηλεία και προκάλεσαν οικονομική ζημία στους επαγγελματίες των αντίστοιχων περιοχών μας.

Πρόκειται για δύο θέματα που πρέπει να μας αποσχολήσουν ιδιαίτερα σοβαρά στο άμεσο μέλλον, καθώς υπάρχει και το ενδιαφέρον του αρμόδιου υπουργείου για να σταματήσει αυτή η τροχοπέδη των απαράδεκτων διαδικασιών που έφθασε στο σημείο να κρατήσει τον «παγκόσμιο» Καϊάφα κλειστό προς απογοήτευση κατοίκων και επισκεπτών!

Τα παραπάνω δήλωσε χθες η δικηγόρος και πολιτευτής της Ν.Δ. Μαρία – Ιωάννα Σταθοπούλου, σημειώνοντας παράλληλα την ανάγκη σε πολιτικό επίπεδο και σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση να βρεθεί η λύση.

Είναι αδιανόητο σε μια περιοχή σπάνιας ομορφιάς όπως ο Καϊάφας όπου τα βλέμματα επενδυτών του ενδιαφέροντος στρέφονται προς τα εκεί από κάθε σημείο του κόσμου, να μην μπορεί να αναδείξει το πιο σπουδαίο συγκριτικό πλεονέκτημά του, που είναι οι Ιαματικές Πηγές και να κρατά «κλειστές πόρτες» σε επισκέπτες που έρχονται ακόμη και από πολύ μακρινούς τόπους για να τύχουν των θεραπευτικών ευεργετημάτων τους.

Αντιστοίχως στην Κυλλήνη, η έλλειψη ενδιαφέροντος μέχρι τώρα έχει στερήσει την προβολή των φημισμένων επίσης Λουτρών που στερούνται ανάλογων εγκαταστάσεων και της απαιτούμενης στήριξης ώστε να λειτουργήσουν δυναμικά και να προσελκύσουν περισσότερο κόσμο.

Και στις δύο περιπτώσεις οι διαμαρτυρίες επαγγελματιών, θα πρέπει να θεωρηθούν δικαιολογημένες και να ενεργοποιήσουν τις ανάλογες παρεμβάσεις των αρμοδίων χωρίς άλλη καθυστέρηση σημείωσε η κα Σταθοπούλου.

Όλη η επικαιρότητα