Ελλάδα

Ιωάννινα: Εξιχνιάστηκε εγκληματική ομάδα – Κατηγορούνται για βαρύτατο τραυματισμό που επέφερε το θάνατο σε 90χρονο.

Ακούστε το άρθρο

Στα ίχνη εγκληματικής ομάδας που διέπραττε συστηματικά ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων και κλοπές από σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του νομού Ιωαννίνων και κυρίως στην παραμεθόριο περιοχή του Πωγωνίου Ιωαννίνων, βρίσκεται η Ασφάλεια Ιωαννίνων μετά την σύλληψη ενός 25χρονου Αλβανού στο ακριτικό χωριό Κτίσματα.

Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη 3 Αλβανούς οι οποίοι φέρονται να είναι μέλη της οργάνωσης και αναζητούνται. Οι αστυνομικοί εξιχνίασαν 13 υποθέσεις- 6 ληστείες και 7 διαρρήξεις ή κλοπές σε σπίτια.

Χαρακτηριστικό της δράσης τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, είναι το γεγονός ότι διέπρατταν ληστείες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ενώ επιδείκνυαν ιδιαίτερη σκληρότητα, απειλώντας τα θύματά τους με διάφορα αντικείμενα, όπως μαχαίρια, κυνηγετικό όπλο, ξύλινη ράβδο, τους έδεναν, τους φίμωναν και τους τραυμάτισαν, προκειμένου να τους αποκαλύψουν το μέρος που έκρυβαν τα χρήματα. Μάλιστα, σε μία μάλιστα από τις ληστείες που διέπραξαν σε βάρος 90χρονου στο Κεράσοβο Πωγωνίου, ξυλοκόπησαν τον ηλικιωμένο, ο οποίος λόγω των τραυμάτων που του προκάλεσαν, δεν κατάφερε να αναρρώσει και πέθανε στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν για 4 μήνες.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι φερόμενοι ως δράστες, τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2017, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη ληστειών, με ιδιαίτερα βίαιο τρόπο και κλοπών από οικίες ηλικιωμένων, τους οποίους στοχοποιούσαν, θεωρώντας τους «εύκολους στόχους». Για την αποδόμηση του εγκληματικού δικτύου και τη διακρίβωση της παράνομης δραστηριότητας των μελών του, προηγήθηκε εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας διασταυρώθηκαν, αξιολογήθηκαν και αναλύθηκαν όλα τα στοιχεία και δεδομένα που προέκυψαν.

Σε βάρος των εμπλεκόμενων, σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα , της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της ληστείας από την οποία επήλθε θανάσιμος τραυματισμός προσώπου από ιδιαίτερα επικίνδυνους δράστες και με ιδιαίτερη σκληρότητα, ληστειών κατά συναυτουργία και συρροή, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατ΄ εξακολούθηση, παράνομης οπλοκατοχής και παράνομης εισόδου στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα