Ελλάδα

Ιόνια Οδός: Σε λειτουργία τα πρώτα διόδια

Ακούστε το άρθρο

Τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 24 προς Τρίτη 25 Απριλίου θα ξεκινήσει η λειτουργία των διοδίων στην Ιόνια Οδό και ειδικότερα στην «Παράκαμψη Αγρινίου – Α/K Αμφιλοχίας». 

Για τα ΙΧ η χρέωση θα είναι 3,50 ευρώ. Παράλληλα, θα λειτουργήσουν και πλευρικά διόδια στον Κουβαρά. Με αυτόν τον τρόπο, όσοι οδηγοί αυτοκινήτων θα εισέρχονται από την Αμφιλοχία στην Ιόνια Οδό με προορισμό τα Ιωάννινα, θα πληρώνουν 1,60 ευρώ. Το ίδιο ποσό θα πληρώνουν και όταν εξέρχονται.

Τα ποσά προκύπτουν από τον πίνακα που έχει δημοσιεύσει η ιστοσελίδα neaodos.gr. Οι τιμές διοδίων τελών είναι ανά σταθμό και κατηγορία οχήματος οι ακόλουθες:

Capture

 Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι τιμές των διοδίων καθορίζονται:

  • Σε κάθε μετωπικό σταθμό βάσει του συνολικού μήκους της ζώνης στην οποία ανήκει ο σταθμός.
  • Στους πλευρικούς σταθμούς εξόδου, ανάλογα με το μήκος που διανύθηκε από την αρχή της ζώνης στην οποία ανήκει ο σταθμός μέχρι το σταθμό.
  • Στους πλευρικούς σταθμούς εισόδου ανάλογα με το μήκος που θα διανύσει ο χρήστης από το σταθμό έως το τέλος της ζώνης στην οποία ανήκει.

Όσον αφορά στο τμήμα «Παράκαμψη Αγρινίου – Α/K Αμφιλοχίας», είναι μήκους 60 περίπου χιλιομέτρων, με 2 λωρίδες κυκλοφορίας και ΛΕΑ σε όλο του το μήκος. Διαθέτει: 6 Ανισόπεδους Κόμβους, 4 Γέφυρες, 55 Άνω και Κάτω διαβάσεις και 2 χώρους προσωρινής στάθμευσης.

Επιπλέον, σε ανακοίνωσή της η Ιόνια Οδός σημειώνει πως: «Σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν, χρήστης που πληρώνει διόδιο τέλος σε μετωπικό σταθμό να πληρώσει ξανά σε πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης, στο ίδιο ταξίδι. Αντιστοίχως, σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν χρήστης που πληρώνει διόδιο τέλος σε πλευρικό σταθμό να πληρώσει και σε μετωπικό ή άλλον πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης στο ίδιο ταξίδι».

Πηγή: CNN

Όλη η επικαιρότητα