Οικονομία

ΙΟΒΕ: Σχεδόν 1,5% η ανάπτυξη το 2017 – Θα ξεπεράσει το 2% το 2018

Ακούστε το άρθρο

Ελαφρά κάτω του 1,5% θα κινηθεί σε πραγματικούς όρους ο ρυθμός ανάπτυξης το 2017, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΙΟΒΕ που παρουσίασε ο γενικός διευθυντής του καθηγητής Νικόλαος Βέττας.

Για το 2018 η εκτίμηση για ρυθμό ανάπτυξης είναι σύμφωνα πάντα με το ΙΟΒΕ 2% ενδεχομένως και ελαφρά μεγαλύτερη. Όπως ανέφερε ο κ. Βέττας καθώς εξελίσσεται η εφαρμογή του προγράμματος, η αβεβαιότητα μειώνεται και η οικονομία επιστρέφει γενικά στις αυνθήκες του 2014. Επισήμανε επίσης ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΙΟΒΕ, δεν διαφαίνεται πως θα υπάρξει πρόβλημα δημοσιονομικό κατά το τρέχον έτος, για το επόμενο όμως έτος οι στόχοι που τίθενται είναι φιλόδοξοι.

Σύμφωνα με την έκθεση του ινστιτούτου, που αναφέρεται με αισιόδοξο σχόλια στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, σε θετική κατεύθυνση συμβάλλει αποφασιστικά το ιδιαίτερα ευνοϊκό εξωτερικό περιβάλλον, όπου οι τοπικές γεωγραφικές συνθήκες ενίσχυσαν τον εισερχόμενο τουρισμό, αλλά και ευρύτερα, καθώς στην Ευρώπη και όχι μόνο καταγράφονται υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, το κόστος χρήματος είναι πολύ χαμηλό, ομοίως και αυτό της ενέργειας.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Όλη η επικαιρότητα