Κόσμος

ΗΠΑ: Τέλος το shutdown – Ο Τραμπ ανακοίνωσε συμφωνία

Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι επιτεύχθηκε μια προκαταρκτική συμφωνία με το Κογκρέσο προκειμένου να επαναλειτουργήσουν οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες της χώρας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι θα υπογράψει τον νόμο με τον οποίο θα τερματιστεί η μερική παράλυση (shutdown) των υπηρεσιών για τρεις εβδομάδες, μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου. Για τον σκοπό αυτό, θα ζητήσει από τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία να εισάγει αμέσως την πρόταση προς ψήφιση.

“Με μεγάλη υπερηφάνεια σας ανακοινώνω σήμερα ότι καταλήξαμε σε συμφωνία για να τερματίσουμε το shutdown και να ξανανοίξουμε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση”, τόνισε.

Όπως είπε ο Τραμπ, μια δικομματική επιτροπή θα αρχίσει αμέσως να επανεξετάζει τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια των συνόρων. Πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι είναι εφικτό να επιτευχθεί μια “μεγάλη, ασφαλής συμφωνία” με τη συνεργασία Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών.

Οι ΗΠΑ “δεν χρειάζονται” ένα τσιμεντένιο τείχος μήκους 2.000 μιλίων από τη μια ακτή στην άλλη, πρόσθεσε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα