Ηλεία

Είπαν το τελευταίο αντίο στην «ψυχή» της Βιβλιοθήκης Ανδρίτσαινας

Ακούστε το άρθρο

Ένα μεγάλο κεφάλαιο για την ιστορική επαρχία Ολυμπίας έκλεισε χθες, καθώς φίλοι και γνωστοί, συγγενείς και μη, είπαν το τελευταίο αντίο στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ανδρίτσαινας όπου και τελέσθηκε η εξόδιος ακολουθία του Δημήτρη Πριγγούρη, του άνθρωπου που συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η Ανδρίτσαινα να γίνει γνωστή και για τη Ιστορική Βιβλιοθήκη της, όπως αναφέρει το Φιγαλειαnews24.

Ο Δημήτρης Πριγγούρης αποτέλεσε το κέντρο της Βιβλιοθήκης για πολλά χρόνια καθώς ήταν ο διευθυντής της ενώ ήταν και Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων Ελλάδος.

Η είδηση του θανάτου του διαδόθηκε γρήγορα κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Ανδρίτσαινας και της Φιγαλείας και προκάλεσε συγκίνηση καθώς ο Δημήτρης Πριγγούρης ήταν αυτός που έδωσε πολλά για να έχει η Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας τη σημερινή της μορφή. Επίσης, συνέβαλε, ώστε ο Ευάγγελος Καλλιανιώτης να δωρίσει την ιδιωτική του Βιβλιοθήκη στην Ανδρίτσαινα. Οι μοναδικοί κληρονόμοι της περιουσίας του Ε. Καλλιανιώτη, Τρύφωνας και Γεωργία Φωτεινοπούλου, δώρισαν με συμβολαιογραφική πράξη, το 1983, την ιδιωτική του συλλογή βιβλίων στη Βιβλιοθήκη της Ανδρίτσαινας, η οποία παρελήφθη από το Δ/ντή της Δημήτριο Πρίγγουρη. Η ιδιωτική αυτή συλλογή ανέρχεται σε 4.341 τόμους βιβλίων και περιέχει σημαντικό αριθμό σπανίων και αξιόλογων τίτλων.

Η εφ.«Πατρίς» εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια της στην οικογένεια και τους οικείους του.

Όλη η επικαιρότητα