Τεχνολογία

iPhone Χ: Δίδυμοι μηνύουν την Apple – Το Face ID απέτυχε να τους ξεχωρίσει

Ακούστε το άρθρο

Δύο δίδυμα αδέρφια από τη ρωσική πόλη Βλαντιμίρ απαιτούν από την Apple 20 εκατομμύρια ρούβλια (περίπου 287.000 ευρώ) ως αποζημίωση, επειδή η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου (Face ID) απέτυχε να τους ξεχωρίσει, δήλωσε ο δικηγόρος τους στο πρακτορείο TASS την Τρίτη.

«Οι δίδυμοι αγόρασαν τα νέα κινητά τους τηλέφωνα iPhone X για να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία αναγνώρισης προσώπου ώστε να ξεκλειδώσουν την οθόνη. Απογοητεύτηκαν όταν διαπίστωσαν ότι και το ένα και το άλλο τηλέφωνο δεν τους ξεχωρίζουν, ενώ δεν είχαν προειδοποιηθεί γι ‘αυτό από τον πωλητή. Βελτιώστε αυτό το χαρακτηριστικό», δήλωσε ο δικηγόρος τους απευθυνόμενος στον αμερικανικό κολοσσό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αποτυχία του Face ID να ξεχωρίσει τους αδελφούς συνιστά παραβίαση προστασίας προσωπικών δεδομένων, και η Apple πρέπει να προσθέσει προειδοποίηση στο εγχειρίδιο του iPhone X σχετικά με το ξεκλείδωμα του τηλεφώνου από δίδυμα αδέλφια.

Αν η εταιρεία δεν ικανοποιήσει τα αιτήματά τους, οι αδελφοί έχουν την πρόθεση να καταφύγουν στο δικαστήριο, προειδοποίησε ο δικηγόρος.

Η Apple παρουσίασε το νέο iPhone X στις 12 Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους. Είναι εξοπλισμένο με οθόνη OLED χωρίς περιθώρια, η οποία καλύπτει σχεδόν ολοκληρωτικά το μπροστινό μέρος του έξυπνου κινητού, καθώς και το Face ID, έναν αισθητήρα τρισδιάστατης σάρωσης προσώπου για να ξεκλειδώσει τη συσκευή.

Πηγή: dete.gr

Όλη η επικαιρότητα