Ελλάδα

Ηράκλειο: Ανατροπή στον θάνατο της γλυκιάς τουρίστριας – Νέα στοιχεία για τη μοιραία νύχτα

Ακούστε το άρθρο

Η υπόθεση του θανάτου μιας νεαρής γυναίκας στα Μάλια, που αρχικά θεωρήθηκε ότι δολοφονήθηκε από το φίλο της, πλέον ξεκαθαρίζει. Η 20χρονη Βρετανίδα, Τσέλσι Χάιντμαν, πέθανε σε νοσοκομείο του Ηρακλείου, τον Μάιο του 2010. Είχε μεταφερθεί σοβαρά τραυματισμένη και λίγες μέρες μετά εξέπνευσε. Αρχικά ο φίλος της, Λουκ Γουόλκερ, με τον οποίο βρισκόταν στην Κρήτη για διακοπές αλλά και αναζήτηση εργασίας, συνελήφθη ως υπαίτιος του θανάτου, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για δολοφονία, αλλά στο δικαστήριο η κατηγορία μετατράπηκε σε θανατηφόρο σωματική βλάβη.

Ο 28χρονος, σήμερα Λουκ Γουόλκερ, που οδηγήθηκε σε δίκη στο Κακουργιοδικείο Ηρακλείου με την κατηγορία της δολοφονίας κρίθηκε ένοχος για πρόκληση θανατηφόρου σωματικής βλάβης, καθώς η κατηγορία μετατράπηκε. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 8 χρόνια φυλακή με αναστολή, όμως στο Εφετείο η ποινή μειώθηκε στα 3 χρόνια. Τώρα, καθώς ξεκίνησε νέα δικαστική έρευνα στη Βρετανία, τα στοιχεία δείχνουν ότι η κοπέλα πέθανε όχι από χτυπήματα του Γουόλκερ, αλλά από πτώση μετά από κατανάλωση ποτών. Μάλιστα μάρτυρες καταθέτουν στις δικαστικές αρχές, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail, ότι η κοπέλα έπινε πολύ. Mάρτυρας κατέθεσε ότι είδε την 20χρονη την ώρα της πτώσης της, λίγες ημέρες πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Ηρακλείου. Κρατούσε ένα μπουκάλι με ποτό στο δεξί χέρι και με το άλλο κρατούσε τη ζώνη της. Ξαφνικά έπεσε κάτω σαν «σανίδα».

Ιατροδικαστής που κλήθηκε και κατέθεσε στη νέα δικαστική έρευνα υποστήριξε ότι αυτός ο τρόπος της πτώσης θα μπορούσε να επιφέρει σοβαρό τραύμα στο πάγκρεας από το ίδιο της το χέρι. Και εξήγησε ότι στην περίπτωση ενός μεθυσμένου ανθρώπου, οι κοιλιακοί χαλαρώνουν τόσο ώστε μια γροθιά μπορεί να προκαλέσει τέτοια ζημιά στο πάγκρεας ώστε τα πράγματα να γίνουν πολύ άσχημα. «Και η περιγραφή της πτώσης μού δίνει την εικόνα ότι μπορεί ο τραυματισμός που οδήγησε στο θάνατο να προήλθε ακριβώς από αυτήν», είπε ο καθηγητής Τζόνσον.

Ο Γουόλκερ και η άτυχη φίλη του, Τσέλσι Χάιντμαν, είχαν έλθει στις 12 Μαΐου 2010 στην περιοχή των Μαλίων για διακοπές, αλλά και με στόχο να εργαστούν. Λίγες ημέρες αργότερα η κοπέλα βρέθηκε σοβαρά χτυπημένη στην κοιλιά. Ο ίδιος ο Γουόλκερ την μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου εξέπνευσε στις 19 Μαΐου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Γουόλκερ ήταν αυτός που χτύπησε με τα χέρια του και άλλο -άγνωστο- αντικείμενο στην κοιλιά την κοπέλα, προξενώντας της σοβαρές ζημιές στο πάγκρεας και τους γειτονικούς ιστούς. Ο νεαρός Βρετανός, που από την αρχή ισχυριζόταν ότι δεν είχε σκοτώσει τη σύντροφό του, παρέμεινε προφυλακισμένος. Λίγους μήνες πριν τη δίκη αποφυλακίστηκε, αφού κατέβαλε εγγύηση 25.000 ευρώ…

Πηγή: zarpanews.gr, candianews.gr – Με πληροφορίες από Daily Mail

Όλη η επικαιρότητα