Ελλάδα

Ηράκλειο: Ερήμην ένας χρόνος φυλακή σε 78χρονο που έκανε σεξουαλικές προτάσεις σε 13χρονη

Ακούστε το άρθρο

Ο 78χρονος δεν παρέστη στο δικαστήριο καθώς έχει τεθεί από τους συγγενείς του σε περιορισμό κατ’ οίκον λόγω άνοιας

Χωρίς να παραστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους ο 78χρονος που έκανε προτάσεις για ασελγείς πράξεις σε ένα 13χρονο κορίτσι, την περασμένη Πέμπτη, έξω από την εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μασταμπά.

Ο ηλικιωμένος, ο οποίος συνελήφθη όταν τον κατήγγειλα η ανήλικη μαζί με τη μητέρα της, κρίθηκε ερήμην ένοχος για την κατηγορία της απόπειρας προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και καταδικάστηκε. Στο δικαστήριο δεν εμφανίστηκε, καθώς έχει τεθεί από τους συγγενείς του σε περιορισμό κατ’ οίκον λόγω άνοιας. Μάλιστα, οι δικοί του προσκόμισαν τις σχετικές ιατρικές γνωματεύσεις.

Ο ηλικιωμένος είχε σταματήσει το αυτοκίνητό του έξω από την εκκλησία, στο προαύλιο της οποίας κάθονταν η 13χρονη μαθήτρια μαζί με φίλες της και τις φώναξε, τάχα για να ρωτήσει κάτι. Όταν τον πλησίασε η μικρή, της έκανε ανήθικες προτάσεις και έφυγε.

Ωστόσο, η 13χρονονη πρόλαβε να τραβήξει την φωτογραφία του αυτοκινήτου του και την παρέδωσε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας που τον ταυτοποίησαν άμεσα και τον συνέλαβαν.

protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα