Ιρλανδία: Το γοητευτικό Δουβλίνο

dublin1_kleise-eisitiria-gia-taksidi-to-martio-proorismoi-kai-idees.jpg

Το Δουβλίνο είναι μία πόλη που δύσκολα μπορεί κανείς να της αντισταθεί. Γοητευτικό, ενδιαφέρον και με αρκετές δόσεις (ευχάριστης) τρέλας, το Δουβλίνο έχει ένα ιδιαίτερο χάρισμα να υποδέχεται, να καλωσορίζει και να αγκαλιάζει όλους τους επισκέπτες.

Και αν αναρωτιέσαι τι μπορεί κανείς να κάνει στην ιρλανδική πρωτεύουσα, θα εκπλαγείς από το πόσα πολλά πράγματα έχεις να δεις, να γευτείς και να ζήσεις, πόσες επιλογές σε αξιοθέατα, εστιατόρια, ψώνια και νυχτερινή ζωή χωρούν στα σύνορα μίας μόνο πόλης. Ιστορία και τέχνη, αρχιτεκτονική και πολιτιστική κληρονομιά, φύση ή μουσική, ό,τι κι αν είναι η αδυναμία σου, στο Δουβλίνο θα την απολαύσεις και με το παραπάνω.

Σημείο αναφοράς των πάντων το Μάρτιο είναι φυσικά οι εορτασμοί της St. Patrick’s Day, ημέρα αφιερωμένη στον Άγιο Πατρίκιο, αγαπημένο και πολιούχο άγιο της Ιρλανδίας. Εάν σκεφτείς ότι η συγκεκριμένα μέρα γιορτάζεται ένθερμα σε κάθε γωνιά του κόσμου, καταλαβαίνεις πως το να ζήσεις τους εορτασμούς στη “μαμά” πατρίδα του, είναι μια μοναδική εμπειρία!

Η St Patrick’s Day είναι στις 17 Μαρτίου και ολόκληρη η πόλη μπαίνει σε φεστιβαλικούς ρυθμούς όλο το τετραήμερο 17-20 Μαρτίου. Εκδηλώσεις με ζωντανή μουσική, ειδικές ξεναγήσεις και περίπατοι, παζάρια και εκθέσεις διοργανώνεται σε όλο το Δουβλίνο, με αποκορύφωμα τη μεγαλειώδη παρέλαση που θα κατακλύσει τους δρόμους του Δουβλίνου, με αφετηρία την πλατεία Parnell.

 
 
Και, για να μην ξεχνιόμαστε, Ιρλανδία χωρίς ιρλανδική pub δε γίνεται – μπες σε όποια συναντήσεις στο δρόμο σου, για εγγυημένο “craic”!

 
 
Πηγή: Travelkiki