Κόσμος

Ισχυρή σεισμική δόνηση 7,1 βαθμών με πολλούς νεκρούς στο Μεξικό (PHOTOS-VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Το επίκεντρο εντοπίστηκε στα 3 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το χωριό Αγιούτια και στα 63 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πουέμπλα. Το δε εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 60 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το αμερικανικό σεισμολογικό κέντρο, το μέγεθος του σεισμού ήταν 7,1 Ρίχτερ, ενώ το σεισμολογικό κέντρο του Μεξικού δίνει τον σεισμό στα 6,8 Ρίχτερ.
Όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ και επιβεβαιώνειτ ο πρακτορείο Reuters, μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί δεκάδες νεκροί και τραυματίες, ενώ έχουν διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα και έχουν «πέσει» οι τηλεπικοινωνίες.

Σύμφωνα με αναφορές, έχουν σημειωθεί καταστροφές και καταρρεύσεις σε κτίρια τόσο στο Μέξικο Σίτι όσο και σε άλλες περιοχές. Στην πρωτεύουσα της χώρας ζουν πάνω από 20 εκατ. άνθρωποι, ενώ στους δρόμους επικρατεί πανικός.

Οι κάτοικοι στις πόλεις εκκένωσαν με κάθε τρόπο τα κτίρια, ενώ εθελοντές ξεκίνησαν ήδη να αναζητούν εγκλωβισμένους σε κτίρια που έχουν καταρρεύσει.

Δείτε βίντεο από πολίτες που μεταφέρουν συντρίμμια προκειμένου να απεγκλωβίσουν ανθρώπους από τα χαλάσματα κτιρίου…

Στο συγκλονιστικό βίντεο που ακολουθεί, Μεξικανοί πολίτες ξεθάβουν από τα χαλάσματα έναν άνθρωπο και τον απεγκλωβίζουν, πριν καταφτάσουν τα σωστικά συνεργεία…

https://www.youtube.com/watch?v=gy8JLgFQXfc

Φωτογραφίες δείχνουν τα πρώτα θύματα, καθώς αυτοκίνητο καταπλακώθηκε από δομικά υλικά. Όπως φαίνεται στην εικόνα, δύο άτομα φέρονται να έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ άλλοι τραυματίες μεταφέρονται με φορεία.

Στις 8 Σεπτεμβρίου, το Μεξικό είχε πληγεί από σεισμική δόνηση 8,2 Ρίχτερ, αποτέλεσμα των οποίων ήταν μεγάλες καταστροφές και τουλάχιστον 90 νεκρούς.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή που χτυπά ο εγκέλαδος…

Πολλά κτίρια έχουν καταρρεύσει στο Μέξικο Σίτι και σε άλλες πόλεις της Πουέμπλα, καθώς ο σεισμός των 7,1 Ρίχτερ χτύπησε με σφοδρότητα αυτή τη φορά μία πυκνοκατοικημένη περιοχή.

protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα