Γυναίκα

Είσαι έγκυος; Tips για άνετο ταξίδι με αυτοκίνητο

Ακούστε το άρθρο

Πολλές γυναίκες που διανύουν την περίοδο της εγκυμοσύνης τους αυτήν την εποχή, θέλουν να φύγουν για λίγες ημέρες και να απολαύσουν τα μπάνια τους σε μία παραλία μακριά από την πόλη. Σε περίπτωση που το ταξίδι είναι με αυτοκίνητο, υπάρχουν μερικά tips που πρέπει να έχετε στο νου σας για να ξεκινήσουν οι διακοπές σας με τον πιο μαγικό τρόπο!

  • Αν βρίσκεστε μετά το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σας, θα πρέπει να κάνετεσυχνές στάσεις, κάθε 60 με 90 λεπτά, αν το ταξίδι είναι πολύωρο. Αν θέλετε τη γνώμη σας προτιμήστε έναν κοντινό προορισμό μιας και η ζέστη είναι ανυπόφορη.
  • Αν είστε σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, συζητήστε με το γιατρό σας το ενδεχόμενοχορήγησης προγεστερόνης, προκειμένου να προλάβετε τις συσπάσεις της μήτρας. Αυτό φυσικά σε περίπτωση που πρέπει να φύγετε πάση θυσία.
  • Ακόμα και όταν είστε στο αυτοκίνητο πρέπει αν κινήστε όσο περισσότερο μπορείτε.Κάθε μία ώρα και για ένα 10λεπτο περίπου, κινήστε τα πόδια σας σαν να κάνετε ποδήλατο.Έτσι δε θα πιαστείτε και θα πετύχετε καλή κυκλοφορία αίματος.
  • Τέλος, είναι σημαντικό ναπροσέξετε τη θερμοκρασία που έχετε στο αμάξι. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε αυτήν την περίοδο είναι ένα κρυολόγημα! Για αυτό, με μέτρο το air-condition. Μην το βάλετε να χτυπάει πάνω σας.

Όλη η επικαιρότητα