Οικονομία

Ισχυρό ενδιαφέρον για την εξαγορά του Hilton- Οι μνηστήρες

758546ff4914ba8fc75123432b56df6e_l.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των πλουσίων αλλά και μεγάλων ξενοδοχειακών αλυσίδων από όλο σχεδόν τον πλανήτη για την εξαγορά του ξενοδοχείου της Αθήνας, «Χίλτον», σύμφωνα με δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», ενώ η Alpha Bank προχωρεί στην πώλησή του.

Παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες στη χώρα και την αβεβαιότητα από το Brexit, το ξενοδοχείο έχει την πελατεία του, καθώς στο πρώτο στάδιο του διαγωνισμού παρουσιάστηκε μεγάλος αριθμός ενδιαφερομένων. Από την πλευρά της, η Citibank, στην οποία έχει ανατεθεί η οργάνωση και διεξαγωγή διεθνούς διαγωνισμού, ζήτησε από τους ενδιαφερόμενους να δώσουν μη δεσμευτικές προσφορές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι μη δεσμευτικές προσφορές που τέθηκαν στο τραπέζι κινήθηκαν μεταξύ 140-170 εκατ. ευρώ. Η προθεσμία του διαγωνισμού είναι στις 22 Ιουλίου, όπου και θα πρέπει να υποβληθούν οι τελικές και δεσμευτικές προσφορές.

Προσφορές αναμένεται να καταθέσουν οι:

Hines: Όμιλος του Τζέφρι Χάινς, ο οποίος επιδιώκει να γίνει η πρώτη αμερικανική εταιρεία real estate στον κόσμο.

Dogus Holdings: Τουρκικός όμιλος που δραστηριοποιείται σε 30 χώρες, σε 4 ηπείρους και έχει επενδύσει στην Ελλάδα μέσω της D-Marin στη Μαρίνα Φλοίσβου.

ΤΕΜΕΣ: Μία από τις επιχειρήσεις του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου και των αδελφών του, που ελέγχουν την εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης ναυτιλιακή Costa Mare.

Barcelo: Όμιλος διαχείρισης ξενοδοχείων με χαρτοφυλάκιο 100 ξενοδοχείων σε 19 χώρες και έδρα την Ισπανία.

Orion Hotels & Real Estate: Νοτιοαφρικανικός όμιλος ξενοδοχείων και ακινήτων.

Nexus: Αμερικανικός όμιλος ξενοδοχείων και ακινήτων.

Pacifica: Μία από τις δέκα μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης ξενοδοχείων στις ΗΠΑ. 

Όλη η επικαιρότητα