Κόσμος

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη

Ακούστε το άρθρο

«Οι άνθρωποι που έκαναν την επίθεση στη Βαρκελώνη είναι στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους και εξετέλεσαν την επιχείρηση, ανταποκρινόμενοι στις εκκλήσεις να στοχοθετηθούν τα κράτη του συνασπισμού» αναφέρει η ανάληψη ευθύνης

Την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, λίγες μόλις ώρες αφότου ένα βανάκι έπεσε πάνω στο πλήθος στον πολυσύχναστο, κεντρικό δρόμο Las Ramplas, σκοτώνοντας τουλάχιστον 13 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 100.

Η ανακοίνωση της ανάληψης ευθύνης έγινε μέσα από το πρακτορείο προπαγάνδας των τζιχαντιστών του ISIS, το Amaq.

«Οι άνθρωποι που έκαναν την επίθεση στη Βαρκελώνη είναι στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους και εξετέλεσαν την επιχείρηση, ανταποκρινόμενοι στις εκκλήσεις να στοχοθετηθούν τα κράτη του συνασπισμού» μετέδωσε το Amaq, αναφερόμενο στον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ο οποίος πολεμά εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στη Συρία.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής από την καταλανική αστυνομία, ένας δράστης έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών, ενώ έχουν γίνει και δύο συλλήψεις.

Αν και επισήμως δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες, καθώς οι επίσημες αρχές έχουν φανεί εξαιρετικά φειδωλές, νεκρός, έπειτα από ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς, είναι κατά πάσα πιθανότητα ο οδηγός που επιτέθηκε με Ford Focus σε μπλόκο της αστυνομίας, επιχειρώντας να χτυπήσει τρεις αστυνομικούς.

Οι τελευταίοι αντέδρασαν με πυροβολισμούς. Ο οδηγός βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του, σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από το σημείο, έχοντας κατά πάσα πιθανότητα υποκύψει στα τραύματά του.

Νωρίτερα, η αστυνομία είχε προχωρήσει στη σύλληψη του Ντρις Ουκαμπίρ, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που είχε νοικιάσει το λευκό βαν, που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση στον πεζόδρομο της Las Ramplas.

Η αστυνομία είχε προχωρήσει στη σύλληψη και ενός ακόμα οδηγού, ο οποίος χτύπησε σε μπλόκο έναν αστυνομικό με το αυτοκίνητό του.

PROTOTHEMA

Τρόμος στην Ισπανία από τις δύο επιθέσεις: 13 νεκροί και 100 τραυματίες (PHOTOS – VIDEO)

Όλη η επικαιρότητα