Super league

Ισοπαλία στην Κέρκυρα, σε ένα χορταστικό ματς

Ακούστε το άρθρο

Ματσάρα στην Κέρκυρα, με τους Φαίακες και τον Λεβαδεικό να μένουν τελικά στο ισόπαλο 1-1. Δύο πέναλτι, φωνές για άλλα δύο, αποβολή και μια απόκρουση σε πέναλτι είχε το ματς!

Τι άλλο να ζητήσει κάποιος; Ο Λεβαδειακός, ευτύχησε να προηγηθεί στο 41′ με τον Νιάσε, μετά από καραμπόλες, με την Κέρκυρα να φτάνει στην ισοφάριση με την επανέναρξη. Ο Επστάιν με πέναλτι έκανε το 1-1 στο 51′.

Ο Γερμανός από… ήρωας, έγινε μοιραίος καθώς στο 55′, αστόχησε στο δεύτερο πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του. Ο Λεβαδειακός, από το 53′ έπαιζε με παίκτη λιγότερο καθώς στη φάση του δεύτερου πέναλτι ο Λεονάρντο αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, οι Φαίακες κυριάρχησαν έχασαν την μία ευκαιρία πίσω από την άλλη, αλλά τελικά δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην ανατροπή. Το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους, αφήνοντας την ομάδα της Λιβαδειάς ευχαριστημένη και τους Επτανήσιου να τα έχουν με την τύχη τους…

Ο Αλέκος Βοσνιάδης, παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1. Ο Γιαννακόπουλος ήταν στο τέρμα, ο Σπίνουλας στα δεξιά της άμυνας και ο Σοϊλέδης στα αριστερά. Ο Γρομητσάρης με τον Σιόντη στα στόπερ και μπροστά τους σε ρόλο αμυντικών χαφ οι Αρτυματάς, Μπαλάφας. Δεξί εξτρέμ ο Γκομές, αριστερό ο Επστάιν, στην κορυφή επέστρεψε ο Τουράμ, με τον Παμλίδη σε ελεύθερο ρόλο ελαφρώς πιο πίσω του.

Από την πλευρά του ο Ζοζέ Ανιγκό, κατέβασε τον Λεβαδειακό με 3-6-1. Στο τέρμα ήταν ο Επασί, τα τρία στόπερ οι Μεντί, Λεονάρντο και Φαβάρο. Δεξιά όλη την πλευρά την είχε ο Τσαμπούρης, αριστερά ο Ζαραδούκας. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Νιάσε Μητρόπουλος, με τους Γιουσούφ, Σίλβα να παίζουν λίγο πιο μπροστά τους και πίσω από τον Μπραντάο που ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Δυνατό ξεκίνημα και από τους δύο

Αν και οι περισσότεροι περίμεναν ένα παιχνίδι με λίγες φάσεις, μιας και τα ονόματα των αντιπάλων δεν… φημίζονται για το επιθετικό ποδόσφαιρο, τελικά στην Κέρκυρα από το ξεκίνημα είχαμε αρκετές φάσεις. Η αρχή έγινε στο 2′, με τον Μπραντάο να παίρνει ωραία κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα λίγο έξω. Η απάντηση ήρθε στο 4′ με το σουτ του Γκομές να φεύγει άουτ.

Στο 6′, ο Νιάσε με κεφαλιά έστειλε κι αυτός την μπάλα άουτ, ενώ στο 12′ είχαμε την πρώτη μεγάλη στιγμή της Κέρκυρας. Ο Παμλίδης από κοντά πλάσαρε και είδε τον Νιάσε σχεδόν πάνω στη γραμμή να διώχνει. Τελευταία καλή φάση για την Κέρκυρα, στο 15′ με τον Επστάιν να σουτάρει και τον Επασί να μπλοκάρει εύκολα.

Φωνές για πέναλτι και 0-1

Στη συνέχεια είχαμε δύο φάσεις όπου ο διαιτητής της αναμέτρησης, Καραντώνης, δεν είδε πέναλτι. Ένα για κάθε ομάδα. Αρχικά στο 18′ δεν έδειξε την άσπρη βούλα σε σπρώξιμο του Φαβάρο στον Γκομές, ενώ το ίδιο έκανε και στο κράτημα του Επστάιν στα πόδια του Σίλβα στο 30′.

Ο ρυθμός είχε πέσει ελαφρά και ο Λεβαδειακός κατάφερε να χτυπήσει εκεί που οι γηπεδούχοι έδειχναν πως έχουν πρόβλημα. Σε στημένη φάση. Εκτέλεση κόρνερ, ο Τουράμ δεν έδιωξε σωστά, η μπάλα μετά από καραμπόλες έφτασε στον Νιάσε, ο οποίος από κοντά πλάσαρε για το 0-1 στο 41′. Κάπως έτσι, οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ…

Έγινε του… πέναλτι!

Στην επανάληψη, η Κέρκυρα κυριάρχησε ολοκληρωτικά στην επανάληψη, φτάνοντας στο 51′ στην ισοφάριση. Ο Μεντί έκανε χέρι, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και ο Επστάιν από τα 11 βήματα ισοφάρισε.

Δύο λεπτά αργότερα, οι Φαίακες κέρδισαν νέο πέναλτι με τον Λεονάρντο αυτή τη φορά να κάνει χέρι και να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα. Την εκτέλεση ανέλαβε και πάλι ο Επστάιν, αλλά αυτή τη φορά είδε τον Επασί στο 55′ να μπλοκάρει και να κρατάει το 1-1.

Κέρκυρα (Αλέκος Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Γρομητσάρης, Αρτυματάς, Γκομές, Σοϊλέδης (31′ Ντιόγκο), Σιόντης, Σπίνουλας (73′ Ντουαλά), Τουράμ, Παμλίδης, Επστάιν (85′ Κόντος), Μπαλάφας

Λεβαδειακός (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Μεντί, Λεονάρντο, Φαβάρο, Ζαραδούκας, Νιάσε, Μητρόπουλος (90+2 Καλτσάς), Μπραντάο (69′ Γιακουμάκης), Γιουσούφ, Σίλβα (63′ Αντιλέχου)

Πηγή: gazzetta.gr

Όλη η επικαιρότητα