Κόσμος

Ισοπέδωσε τις Μπαχάμες ο τυφώνας Ντόριαν, απειλεί τώρα τις ακτές των ΗΠΑ

Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον τριάντα οι νεκροί – Δείτε τις φωτογραφίες

Φέρνοντας πλημμύρες, ανεμοστρόβιλους και διακοπές ηλεκτροδότησης, ο τυφώνας Ντόριαν έφτασε στις πολιτείες Βόρεια και Νότια Καρολίνα, αφήνοντας πίσω του τριάντα νεκρούς και ισοπεδωμένες μεγάλες περιοχές στις Μπαχάμες.

Στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας η στάθμη του νερού έχει ήδη αρχίσει να ανεβαίνει ενώ περισσότερα από 26.000 σπίτια και επιχειρήσεις είναι ήδη χωρίς ρεύμα.

Ο τυφώνας πλησιάζει τις ΗΠΑ με ανέμους 160 χιλιομέτρων την ώρα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ, και το επίκεντρό του αναμένεται να περάσει πάνω από την ακτή της Βόρειας Καρολίνας σήμερα, απειλώντας και τμήματα της Βιρτζίνια.

Στην απειλούμενη περιοχή έχει κηρυχθεί έκτακτη ανάγκη, τα σχολεία έχουν κλείσει, τα καταφύγια είναι ανοιχτά για όποιον έχει ανάγκη.

Σε Βόρεια και Νότια Καρολίνα 900.000 άνθρωποι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους- αλλά, όπως σημειώνει το Reuters, δεν είναι σαφές πόσοι το έκαναν.

Την ίδια ώρα, στις Μπαχάμες τουλάχιστον 70.000 άνθρωποι χρειάζονται άμεση ανθρωπιστική βοήθεια. Ο τυφώνας έχει αφήσει πίσω του εικόνες Αποκάλυψης, με τεράστιες καταστροφές, συντρίμμια και μπάζα παντού. Ο απολογισμός των θυμάτων έφτασε τους 30 νεκρούς, αλλά οι αρχές εξακολουθούν να εκφράζουν φόβους ότι θα μεγαλώσει κι άλλο.

via

Όλη η επικαιρότητα