Κόσμος

Ισόβια για τη γιαγιά που ανάγκασε την εγγονή της να τρέξει μέχρι θανάτου

isovia_gia_ti_giagia_poy_anagkase_tin_eggoni_tis_na_trexei_mehri_thanatoy.jpg
Ακούστε το άρθρο

Δικαστήριο της Αλαμπάμα καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη την 50χρονη Joyce Hardin Garrard, η οποία το 2012 ανάγκασε την 9χρονη εγγονή της να τρέχει ασταμάτητα για ώρες, τιμωρώντας την επειδή έφαγε σοκολάτα. 



Η μικρή Savannah κατά την εξαντλητική τιμωρία κατέρρευσε και τελικά κατέληξε μετά από λίγες μέρες στο νοσοκομείο, όταν οι γιατροί αποσύνδεσαν τη μηχανική υποστήριξη που κρατούσε το κορίτσι στη ζωή. 

Κατά τη δίκη της η αμείλικτη γιαγιά υποστήριξε ότι δεν είχε σκοπό να βλάψει την μικρή εγγονή της, αλλά την βοηθούσε να βελτιώσει τις επιδόσεις της στη γυμναστική. Η 50χρονη δήλωσε πως «η Savannah μου ζήτησε να την προπονήσω. Ήθελε να είναι πρώτη στο τρέξιμο στο μάθημα της γυμναστικής του σχολείου».

Οι ένορκοι ψήφισαν υπέρ της ισόβιας κάθειρξης, ενώ σύμφωνα με τους νόμους της Αλαμπάμα, ο δικαστής Billy Ogletree είχε τη δυνατότητα να παρακάμψει τη σύσταση των ενόρκων και να καταδικάσει την Garrard σε θάνατο.
 
Ο Αναπληρωτής Εισαγγελέας Marcus Reid δήλωσε πως: «η υπόθεση αυτή είναι η μόνη περίπτωση που ξέρω όπου ο δράστης ανάγκασε το θύμα να συμμετάσχει στον ίδιο του το θάνατο. Η Joyce Hardin Garrard ανάγκασε Savannah να αυτοκτονήσει».



Η μητριά της 9χρονης, Jessica Mae Hardin , αναμένει τη δική της δίκη. Έχει επίσης κατηγορηθεί για φόνο και μπορεί να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη με την κατηγορία ότι παρέλειψε να παρέμβει, καθώς το παιδί έτρεχε.


Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα