Μεσσηνία

Ισόβια για την δολοφονία του δικηγόρου Σπ. Ιωάννου στην Κυπαρισσία

Ακούστε το άρθρο

Διαρρήγνυε τα ιμάτιά του ότι είναι αθώος, αλλά δεν έπεισε τους δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Εφετείο Καλαμάτας ο Βορειοηπειρώτης Ορέστης Ντούτσι που δικάστηκε για δεύτερη φορά για την δολοφονία του δικηγόρου Σπύρου Ιωάννου στο γραφείο του στην Κυπαρισσία, στις 26 Ιανουαρίου 2009.

Η ετυμηγορία ήταν και πάλι ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά μόνας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και φυλάκιση ενός έτους για οπλοφορία και οπλοχρησία. Η απόφαση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κατηγορουμένου, που κινήθηκε απειλητικά προς την έδρα αλλά οι αστυνομικοί του πέρασαν αμέσως χειροπέδες. Ο Βορειοηπειρώτης είχε υποβάλλει αίτηση αναίρεσης της δευτεροβάθμιας απόφασης στον Άρειο Πάγο, η οποία έγινε δεκτή και η υπόθεση επανεκδικάστηκε, χωρίς όμως να αλλάξει η απόφαση. Μάλιστα, απορρίφθηκαν τα αιτήματα να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Στο εδώλιο κάθισε και ένας Αλβανός που είχε κριθεί ένοχος στην προηγούμενη δίκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού και είχε καταδικαστεί σε 20 χρόνια κάθειρξης.  Όμως, το Εφετείο μετέτρεψε την κατηγορία σε απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, μειώνονταςς την ποινή του σε κάθειρξη 12 ετών. Ο ίδιος είχε περιγράψει ότι την ημέρα της δολοφονίας άκουσε φασαρία από το γραφείο του δικηγόρου, είδε τον Βορειοηπειρώτη να τον χτυπάει άγρια και τον απομάκρυνε.

Πηγή: protothema.gr 

Όλη η επικαιρότητα