Ισόβια για τον ληστή στο Ανήλιο Ζαχάρως – Παραδειγματική τιμωρία από το Εφετείο Κακουργημάτων

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών στον έναν από τους δύο Βούλγαρους, ηλικίας 36 και 38 ετών, που λήστεψαν ένα ζευγάρι μεσήλικων στο Ανήλιο Ζαχάρως τον Ιούνιο του 2016.

Όπως αναφέρει το pelop.gr, το δικαστήριο επέβαλε παραδειγματική τιμωρία στον πρώτο, καταδικάζοντάς τον σε ισόβια δεσμά και 12 χρόνια κάθειρξη για την πράξη της ληστείας, τελεσθείσας με ιδιαίτερη σκληρότητα, κατά συναυτουργία και κατά συρροή και για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, κατά συναυτουργία και κατά συρροή. Στον δεύτερο κατηγορούμενο επιβλήθηκε πιο ήπια τιμωρία, με πέντε χρόνια κάθειρξη για τελεσμένη ληστεία και έναν χρόνο για απόπειρα, αφού το δικαστήριο έκρινε ότι είχε απλή συνέργεια.

Οι περιγραφές που έγιναν στο δικαστήριο από τα θύματα των ληστών, ήταν ανατριχιαστικές. Επί δυόμισι ώρες, από τις 6 τα ξημερώματα μέχρι τις 8:30 το πρωί, το ζευγάρι βρισκόταν στο έλεος των δύο ληστών. Δέχθηκαν χτυπήματα, απειλήθηκαν οι ζωές τους και κατέληξαν στο νοσοκομείο Καλαμάτας, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό τους μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, για μια λεία που έφτανε το ποσό των 205 ευρώ.

Πέρασαν ένα μαρτύριο στα χέρια του ενός δράστη, που χτυπούσε τον άνδρα με γροθιές για να του πει πού είχε κρυμμένα χρήματα και χρυσαφικά. Υπέστη κατάγματα, ενώ η γυναίκα του εκχυμώσεις. Κάποια στιγμή έχασαν τις αισθήσεις τους και όταν τις ανέκτησαν, οι δράστες είχαν φύγει.

Τα θύματα της ληστείας, σοκαρισμένα και τραυματισμένα, ανέκτησαν στοιχειώδεις σωματικές δυνάμεις και γύρω στις 10:30 το πρωί, κατάφεραν να ειδοποιήσουν την αστυνομία και λίγο αργότερα προσήλθαν αστυνομικοί του ΑΤ Ζαχάρως.

Ο 64χρονος με τη σύζυγό του διακομίστηκαν αρχικά με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας για εξετάσεις και εκεί κρίθηκε επιβεβλημένη η διακομιδή τους στο νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου και παρέμειναν νοσηλευόμενοι. Ο άνδρας υπέστη τραυματισμούς και κατάγματα στο πρόσωπο από τις γροθιές, ενώ η 56χρονη σύζυγός του, νοσηλεύθηκε με πολλαπλούς μώλωπες και εκχυμώσεις στο πρόσωπο.

Έναν χρόνο μετά, δυο Βούλγαροι ηλικίας 36 και 38 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν στη Μεσσηνία, ως δράστες της ληστείας και προφυλακίστηκαν. Την περασμένη Παρασκευή, απολογήθηκαν για τις πράξεις τους, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών.