Κόσμος

Ισπανία: Ραχόι τέλος – Παραδέχτηκε την ήττα του και… αποχαιρέτισε

Ακούστε το άρθρο

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας πτώσης. Της πτώσης του Μαριάνο Ραχόι από την πρωθυπουργία. Η Ισπανία αλλάζει σελίδα, αφού μετά από χρόνια το Λαϊκό κόμμα πέφτει από την εξουσία και αναλαμβάνουν οι Σοσιαλιστές του Πέδρο Σάντεθ.

Η ψηφοφορία για την πρόταση μορφής κατά της κυβέρνησης Ραχόι που κατέθεσαν οι Σοσιαλιστές θα γίνει σε λίγη ώρα. Και ο Μαριάνο Ραχόι δεν μπορούσε παρά να παραδεχτεί την ήττα του πριν τον «ρίξει» η Βουλή. «Ήταν τιμή μου που υπηρέτησα την Ισπανία ως πρωθυπουργός. Την αφήνω σε καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι τη βρήκα», δήλωσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός.

Ο Ραχόι, στην τελευταία του ομιλία ως πρωθυπουργός της Ισπανίας, θέλησε να δώσει έναν συναισθηματικό τόνο. Ακόμη και το ντύσιμό του ήταν… ανάλογο: σκούρο κοστούμι και μαύρη γραβάτα. Σαν να πενθούσε.

Μετά το τέλος της ομιλίας του στη Βουλή, μιας ομιλίας μαχαιριά στον ίδιο αφού δεν αποκλείεται να σηματοδοτήσει το πολιτικό του τέλος, τα μέλη της κυβέρνησης και του κόμματός του, σηκώθηκαν όρθιοι και τον χειροκροτούσαν. Το τελευταίο χειροκρότημα…

Πηγή: newsit.gr 

Όλη η επικαιρότητα