Επιστήμη Υγεία

Ισραηλινοί επιστήμονες «υπόσχονται» ολοκληρωμένη θεραπεία για τον καρκίνο μέχρι το 2020

Ακούστε το άρθρο

Ομάδα Ισραηλινών επιστημόνων ισχυρίζεται ότι βρίσκεται κοντά στην ανάπτυξη καθολικής θεραπείας για τον καρκίνο. Σύμφωνα με την Jerusalem Post, η θεραπεία πρόκειται για ανακαλυφθεί μέσα στην επόμενη χρονιά.

Η νέα θεραπεία αναπτύσσεται από την εταιρεία Accelerated Evolution Biotechnologies, υπό την καθοδήγηση του CEO της, Δρ. Ilan Morad.

«Πιστεύουμε ότι θα είμαστε σε θέση μέσα σε έναν χρόνο να παρουσιάσουμε μια ολοκληρωμένη θεραπεία για τον καρκίνο», ανέφερε στην εφημερίδα ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, Dan Aridor.

«Η θεραπεία μας για τον καρκίνο θα είναι αποτελεσματική από την πρώτη κιόλας μέρα χορήγησής της, θα διαρκεί μερικές εβδομάδες και θα έχει ελάχιστες ή και καθόλου παρενέργειες. Επίσης το κόστος της θα είναι αρκετά χαμηλότερο από τις άλλες θεραπείες που είναι διαθέσιμες στην αγορά», συμπλήρωσε.

Η θεραπεία, που ονομάζεται MuTaTo (από τα αρχικά της φράσης «multi-target toxin»),
χρησιμοποιεί τον συνδυασμό πεπτιδίων, που είναι ικανά να καταπολεμήσουν τον καρκίνο, και μιας τοξίνης που «σκοτώνει» στοχευμένα καρκινικά κύτταρα.

Κατά την εφαρμογή της, η θεραπεία θα είναι εξατομικευμένη για κάθε ασθενή, ανάλογα με τον τύπο καρκίνου και το στάδιο στο οποίο βρίσκεται. Έτσι, θα του χορηγείται και ανάλογο  κοκτέιλ φαρμάκων.

Οι ερευνητές συγκρίνουν τη θεραπεία ως προς τη βασική ιδέα και τον πολλαπλό τρόπο λειτουργίας της, με το τριπλό κοκτέιλ φαρμάκων που λαμβάνουν οι φορείς του HIV για να αποτρέψουν την εκδήλωση AIDS.
Αυτό το κοκτέιλ τα τελευταία χρόνια έχει βοηθήσει στην μετατροπή της συγκεκριμένης ασθένειας, από θανατηφόρα σε χρόνια και διαχειρίσιμη.
Ο συνδυασμός φαρμάκων που χορηγείται στους ασθενείς με HIV, διακόπτει την αναπαραγωγή του ιού σε διάφορες φάσεις. Επιπλέον, εμποδίζει τη δημιουργία των ενζύμων που θα την ενεργοποιούσαν, υπό άλλες συνθήκες.

«Παλιά δίναμε στους ασθενείς με HIV διάφορα φάρμακα, αλλά μόνο ένα τη φορά. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ο ιός μεταλλασσόταν και το AIDS άρχιζε ξανά την επίθεσή του. Μόνο όταν οι ασθενείς άρχισαν να λαμβάνουν ένα κοκτέιλ, ήταν εφικτό να νικηθεί η ασθένεια», εξηγεί ο Aridor.

Πηγή: valueforlife 

Όλη η επικαιρότητα