Ηλεία

«Είστε το μέλλον της μαθηματικής εκπαίδευσης» – Βραβεύτηκαν οι επιτυχόντες μαθητές

Ακούστε το άρθρο

Το Παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας του Ν. Ηλείας βράβευσε χθες τους επιτυχόντες μαθητές και μαθήτριες Μαθηματικών Διαγωνισμών – Ανακοινώθηκαν ο διαγωνισμός «Πυθαγόρας» σε Πύργο και Αμαλιάδα και το 2ο θερινό σχολείο..

Η Διοικούσα επιτροπή του Παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας του Ν. Ηλείας “ΙΠΠΙΑΣ Ο ΗΛΕΙΟΣ “, βράβευσε χθες τους επιτυχόντες μαθητές και μαθήτριες του 80ου  Μαθηματικού   Διαγωνισμού ” Ο Θαλής”  και του 4ου Τοπικού Μαθηματικού Διαγωνισμού “Δημήτρης Ζούνης”, σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση που έγινε στο κατάμεστο Αμφιθέατρο εκδηλώσεων της Περιφερειακής ενότητας Ηλείας στον Πύργο.

Επίσημος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Μιχάλης Χρυσοβέργης, μαθηματικός και αστροφυσικός, διδάκτωρ Αστροφυσικής του πανεπιστημίου Αθηνών, ομότιμος σχολικός σύμβουλος, καθηγητής της σχολής Ικάρων και μέλος του Δ.Σ της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας.

Το παρών δε έδωσαν ο βουλευτής Ηλείας κ. Μιχάλης Κατρίνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας κ. Βασίλης Γιαννόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Πύργου κ. Νώντας Κυριαζής, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Εμμανουήλ Αγιομυργιαννάκης, ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Κυριακής π. Βασίλειος Λαγκαδινός, που εκπροσώπησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό και πολλοί ακόμη.

Ο πρόεδρος του παραρτήματος κ. Ιωάννης Τσόπελας στις δηλώσεις του για την χθεσινή βράβευση των 104 παιδιών τόνισε χαρακτηριστικά.

«Σήμερα θα βραβεύσουμε τους μαθητές που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό «Θαλής» και «Ευκλείδης» το 2019, μια εκδήλωση που γίνεται κάθε χρόνο. Επίσης θα εξαγγείλουμε και τις δράσεις μας που θα γίνουν το επόμενο διάστημα και αναφέρομαι στον διαγωνισμό «Πυθαγόρας» που θα γίνει 15 Φεβρουαρίου σε Πύργο και Αμαλιάδα και το 2ο θερινό σχολείο που θα γίνει την πρώτη εβδομάδα του Ιούλιου στον Πύργο. Φέτος έχουμε αυξημένο αριθμό επιτυχόντων και αυτό μας χαροποίει ιδιαίτερα, γιατί το ενδιαφέρον μας γι’ αυτόν τον διαγωνισμό, το δείχνουμε έμπρακτα, καθώς κάνουμε μαθήματα προετοιμασίας τουλάχιστον δυο μήνες πριν σε Πύργο και Αμαλιάδα δωρεάν».

Ο επίσημος προσκεκλημένος της εκδήλωσης κ. Μιχάλης Χρυσοβέργης, που αναφέρθηκε στην ομιλία του για την δημιουργία και τα μυστικά του σύμπαντος, δήλωσε για την εκδήλωση βράβευσης των παιδιών.

«Είναι μεγάλη τιμή και για μένα και για τα παιδιά που θα πάρουν βραβείο σήμερα, εκ μέρους της Ελληνικής μαθηματικής εταιρίας. Είμαι μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας και θεωρώ ότι τέτοιες εκδηλώσεις είναι εξαιρετικές, διότι κάθε παιδιά θα πάρει ένα βραβείο, θα το βάλει στο γραφείο του και θα θυμάται πάντα ότι αυτή η επαφή με την μαθηματική εταιρία θα είναι ένα σημαντικό βήμα. Εξαιρετικοί Έλληνες επιστήμονες πέρασαν από αυτή την διαδικασία, όπως ο Δασκαλάκης, αλλά και τόσους άλλους που κοσμούν Ελληνικά αλλά και διεθνή πανεπιστήμια. Εύχομαι στα παιδιά καλή επιτυχία και πιστεύω ότι αυτές οι εκδηλώσεις μόνο βοηθάνε τους νέους και την μαθηματική εκπαίδευση».

Κατόπιν ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Πύργου κ. Νώντας Κυριαζής αναφέρθηκε στην εκδήλωση όπου θα τιμηθεί ο Πυργιώτης πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου πολυτεχνείου κ. Ανδρέας Μπουντουβής, που θα γίνει σε συνδιοργάνωση του παραρτήματος της μαθηματικής εταιρίας με το δήμο Πύργου, ενώ ακολούθως ο εφημέριος Αγίας Κυριακής π. Βασίλειος Λαγκαδινός που εκπροσώπησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό, στάθηκε και αυτός στην εξαιρετική πρωτοβουλία του παραρτήματος να διοργανώσει την βράβευση των παιδιών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας κ. Γιαννόπουλος στην ομιλία του, αφού τόνισε ότι είναι μεγάλη χαρά γι’ αυτόν να βρίσκεται στην εκδήλωση, έδωσε τα θερμά συγχαρητήρια του στους μαθητές και τις μαθήτριες που πέτυχαν στον διαγωνισμό και ευχήθηκε να έχουν πάντα τέτοιες επιτυχίες στην ζωή τους, και μέσα από αυτές τις επιτυχίες να συνειδητοποιούν τους στόχους τους και την στάση που θα τηρήσουν στην ζωή τους.

Ακόμη ο βουλευτής Ηλείας κ. Μιχάλης Κατρίνης στάθηκε στην εξαιρετική πρωτοβουλία του παραρτήματος γι’ αυτή την εκδήλωση, καθώς και στην μεγάλη ιστορία της μαθηματικής εταιρίας στην Ελλάδα. Τόνισε δε ότι το έργο που παρέχει η μαθηματική εταιρία βοηθά στην εξέλιξη των νέων παιδιών και τους δίνει την δυνατότητα και το κίνητρο να σκέπτονται με μαθηματικό τρόπο και να προοδεύουν.

Τέλος ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Εμμανουήλ Αγιομυργιαννάκης στάθηκε στο γεγονός ότι αυτές οι βραβεύσεις είναι μια μορφή αριστείας που οφείλουν όλοι να επιδιώκουν, ενώ μίλησε και γι’ αυτούς που είναι πίσω από τα παιδιά και τα βοηθούν να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο που είναι σήμερα, ενώ ο κ. Νίκος Αγγελόπουλος από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση συνεχάρει τα παιδιά και τους γονείς τους για την επιτυχία τους, αλλά και τους καθηγητές τους που τα βοηθούν να φτάσουν σε αυτό το σημείο που είναι τώρα.

Όλη η επικαιρότητα