Ηλεία

Iστορίες καθημερινής… τρέλας και γραφειοκρατίας στην Ηλεία!

gra6.jpg
Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάδα «αλλάζει», οργανώνεται, οι υπηρεσίες εκσυγχρονίζονται, η γραφειοκρατία αποτελεί πια… μακρινό παρελθόν, η διαφάνεια και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση έχει μπει πια για τα καλά στη ζωή μας αλλάζοντας τα όποια κακώς κείμενα της δημόσιας διοίκησης. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Γιατί δύο – τρεις ιστορίες, με πρωταγωνιστές ανθρώπους της διπλανής πόρτας από την πεδινή Ηλεία, που ήρθαν χθες σε γνώση μας… αποκαλύπτουν άλλα!

Κάτοικος λοιπόν της πεδινής Ηλείας, βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα πρόστιμο της τάξης των 480 ευρώ, επειδή δεν κατέβαλε μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία, το αντίτιμο των τελών κυκλοφορίας του 2014! Ο άνθρωπος βέβαια αυτός δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του όταν άνοιξε τον φάκελο και διάβασε το έγγραφο καθώς, το Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο αναφέρεται το πρόστιμο… δεν υπάρχει από το 1995! Οι πινακίδες παραδόθηκαν σε Δ.Ο.Υ. της Βόρειας Ελλάδας, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, ενώ το όχημα οδηγήθηκε δόθηκε προς… διάλυση!

Τρελή «σύμπτωση»; Το ίδιο πρόστιμο παρέλαβε και ο γιος του παραπάνω οδηγού, μόνο που αυτός είχε καταθέσει τις πινακίδες του οχήματός του στη Δ.Ο.Υ. Αμαλιάδας πριν έναν χρόνο ακριβώς!

Τρελή βέβαια είναι και η τρίτη ιστορία, με «πρωταγωνίστρια» μια γυναίκα και πάλι από την πεδινή Ηλεία, που μπήκε στη διαδικασία να διεκδικήσει σύνταξη λόγω χηρείας. Η προετοιμασία ωστόσο του φακέλου αποδείχθηκε μεγάλος… μπελάς, καθώς, ο εκλιπών σύζυγός της εμφανίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να έχει και… δεύτερο Α.Φ.Μ.!

Λάθη της στιγμής; Λάθη από κεκτημένη ταχύτητα; Λάθη από υπερβάλλοντα ζήλο; Αναμφίβολα, σε μια χώρα που αλλάζει, που πρέπει να αλλάξει αν θέλει να επιβιώσει, τέτοια λάθη δεν αρμόζουν! Όλοι επιθυμούμε την αλλαγή, φτάνει να γίνει σωστά για να φέρει και τα επιθυμητά αποτελέσματα!

Στάθης Πουλιάσης

(Stathispatris@Yahoo.com)

Όλη η επικαιρότητα