Κόσμος

Ιστορική απόφαση στον ΟΗΕ: Τα έθνη έδωσαν τα χέρια για το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τους Πρόσφυγες

Ακούστε το άρθρο

Για μία ιστορική απόφαση, που θα θέσει νέες βάσεις στην ανάκρουση και αντιμετώπιση των μεγάλων ανθρωπιστικών κρίσεων ανά τον πλανήτη, κάνει λόγο ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, μετά τη συμφωνία των κρατών μελών στο γενικότερο πλαίσιο που θα διέπει τους πρόσφυγες, το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τους Πρόσφυγες.

Οι αντιδράσεις ακροδεξιών ομάδων σε διάφορες χώρες του πλανήτη δεν στάθηκαν ικανές να ανακόψουν την πορεία των Ηνωμένων Εθνών προς τη διαμόρφωση ενός πλαισίου κανόνων, τους οποίους όλες οι κυβερνήσεις των χωρών θα οφείλουν να εφαρμόζουν κατά γράμμα.

Η Προσφυγική Κρίση που ξέσπασε στην Ευρώπη λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα στη Συρία και το Ιράκ, αλλά και η διαφαινόμενη κρίση στην αμερικανική ήπειρο, απέδειξαν στα Ηνωμένα Έθνη ότι επί της ουσίας δεν υπήρχε ένα συγκεκριμένο, οργανωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση τόσο μεγάλων φαινομένων.

ref2Τη Δευτέρα, τα κράτη μέλη του ΟΗΕ κατέληξαν στη λίστα με τους κανόνες που θα ακολουθούνται και το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπογραφεί το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τους Πρόσφυγες, μέσω του οποίου θα βρουν λύση εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον πλανήτη.

Πηγή: protothema 

Όλη η επικαιρότητα