Ηλεία

Ιστορική συνεδρίαση στην Ανδρίτσαινα

epikoyreuis.jpg
Ακούστε το άρθρο

Η Ανδρίτσαινα, και η ευρύτερη περιοχή με τον Επικoύρειου Απόλλωνα, θα μπορούσαν να αποτελέσουν έναν ισχυρό πόλο για τον τουρισμό στην Ηλεία, αλλά παρ’ όλα αυτά παραμένουν τόποι αναξιοποίητοι, χωρίς καμία ουσιαστική εκμετάλλευση για την τοπική οικονομία και τους επιχειρηματίες μας.

Στην κατεύθυνση αυτή, τόσο  ο Επιμελητηριακός θεσμός, όσο και οι υπόλοιποι φορείς οφείλουν να στρέψουν τις προσπάθειές τους και να δρομολογήσουν κάθε δυνατή πρωτοβουλία  στην επίλυση προβλημάτων, που «φρενάρουν» σήμερα την οποιαδήποτε εξέλιξη της ίδιας περιοχής.

Τα ανωτέρω αποτέλεσαν, τον κύριο άξονα της συζήτησης κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ηλείας που έγινε για πρώτη φορά εκτός της έδρας του ΕΒΕ και στην Ανδρίτσαινα  στην αίθουσα της ιστορικής βιβλιοθήκης παρουσία τοπικών επαγγελματιών και παραγόντων της αγοράς.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης έγινε ιδιαίτερη μνεία πάνω σε συγκεκριμένους τομείς που είτε αφορούν σε σημαντικά προβλήματα είτε δίνουν την δυνατότητα για βελτιωτικές παρεμβάσεις ουσίας σε άμεσο χρόνο.

«Αγκάθι» η οδική

πρόσβαση…

Κυρίαρχο όπως διαπιστώθηκε είναι το θέμα της απαράδεκτης οδικής πρόσβασης με μια κακή πράγματι εικόνα  όσον αφορά  στους δρόμους, με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος αριθμός τουριστών που εκφράζουν την επιθυμία να επισκεφθούν την Ανδρίτσαινα και πολύ περισσότερο τον σπάνιο Ναό  του Επικ. Απόλλωνα.

Επισημάνθηκε ωστόσο ότι δεν έχει γίνει προσπάθεια ανάδειξης του παραποτάμιου δρόμου που είναι η εναλλακτική πρόταση στο πρόβλημα της πρόσβασης αφού δείχνει ως μια καλή επιλογή και σε εξαιρετικές συνθήκες (σε όλο το μήκος του  ποταμού) για να μετατοπιστεί εκεί η κίνηση των επισκεπτών. Αρκεί να υπάρξουν μικρές επισκευαστικές παρεμβάσεις όπως διαγραμμίσεις, σήμανση,  κλπ σε ορισμένα σημεία.

Λειτουργικό

 Κέντρο  Υγείας

 Από τα βασικότερα θέματα  εξάλλου που απασχόλησαν τη συνεδρίαση ήταν το Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας, και η ανάγκη να γίνει λειτουργικό παρέχοντας κανονικές υπηρεσίες με το ανάλογο προσωπικό.

Χαρακτηρίστηκε  μάλιστα αδιανόητο, να μη βρίσκεται λύση για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, κάτι πέραν των άλλων και της μη εξυπηρέτησης των κατοίκων, αποτελεί σοβαρό πλήγμα και για την τουριστική κίνηση της περιοχή.

Ενα από τα πρώτα πράγματα που ενδιαφέρουν τους επισκέπτες σε κάθε προγραμματισμένη εκδρομή τους, είναι η ασφάλεια τους με την αντίστοιχη ιατρική τους κάλυψη στην περίπτωση έκτακτου περιστατικού. Σε αυτό τον τομέα δυστυχώς η Ανδρίτσαινα  δεν προκρίνεται για τις επιλογές ενός ταξιδιού τους  με δυσάρεστη συνέπεια να πλήττεται η οικονομία του τόπου και να μαραζώνει η περιοχή.

Ηδη, για το θέμα αυτό αποφασίστηκε να εκδοθεί και ψήφισμα από το Δ.Σ του ΕΒΕ που θα σταλεί αρμοδίως  παρουσιάζοντας  την επικρατούσα κατάσταση, ζητώντας παράλληλα άμεση λύση στο πρόβλημα…

 Στήριξη νέων

επιχειρήσεων

 Σε άλλο σημείο της συνεδρίασης, έγινε λόγος για τις κινήσεις του Επιμελητηρίου, σχετικά με την στήριξη νέων επιχειρήσεων και γενικότερα επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ανδρίτσαινα, κάτι που έχει ξεκινήσει με τη συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις και την προώθηση προϊόντων σε νέες φόρμες όπως στα  «Fansy foods» κλπ.

Ακόμη τονίστηκε η ανάγκη παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών  και πρόσβαση του επιχειρ. κόσμου της Ανδρίτσαινας με εύκολο τρόπο από παντού , ώστε να αντιμετωπίζεται με σύγχονες και σύντομες διαδικασίες, η ενημέρωση και διευκόλυνσή τους.

Τέλος, έγινε ιδιαίτερη μνεία και στο ζήτημα της βελτίωσης της τραπεζικής λειτουργίας αφού είναι γνωστό ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα  παρουσιάστηκαν προβλήματα στην περιοχή.

Το Επιμελητήριο έχει αρχίσει την επικοινωνία του με στελέχη του τραπεζικού χώρου, για να μην διαταραχθεί η εξυπηρέτηση των συναλλαγών και να γίνεται διαρκώς  στην Ανδρίτσαινα… 

Όλη η επικαιρότητα