Ιταλία: 283 τα κρούσματα κορωνοϊού – 7 οι νεκροί

Κρούσματα κορωνοϊού καταγράφονται στην κεντρική και νότια Ιταλία. Ένας επιχειρηματίας που ταξίδεψε στην Κίνα διαγνώσθηκε θετικός στον ιό στην Φλωρεντία.

Εξάλλου μία τουρίστρια με καταγωγή από την πόλη Μπέργκαμο της Λομβαρδίας που επίσης έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό εισήχθη σε νοσοκομείο στο Παλέρμο της Σικελίας. Τέθηκε σε καραντίνα όλο το γκρουπ των συνταξιδιωτών της.

Στο μεταξύ η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι σχολικές εκδρομές σταματούν τουλάχιστον μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον Τύπο, η αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να συνεχιστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας και αν τα μέτρα που ελήφθησαν αποδειχθούν αποτελεσματικά, να περιοριστεί αμέσως μετά.

Μέχρι στιγμής τα κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί σε όλη την Ιταλία είναι 283 ενώ 7 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Δεν υπάρχει πανικός στην Ιταλία όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης δήλωσε στην ΕΡΤ η Πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας Μιλάνου Σοφία Ζαφειροπούλου διευκρινίζοντας ότι για προληπτικούς λόγους έχουν κλείσει υπηρεσίες, σχολεία, πανεπιστήμια στο Μιλάνο. Η κα Ζαφειροπούλου επεσήμανε ότι χρειάζεται ψυχραιμία, ενώ αναφέρθηκε και στη “μόδα της μάσκας” λέγοντας πως οι μάσκες είναι για να προστατεύουν αυτούς που παρουσιάζουν συμπτώματα και δεν χρειάζεται να κυκλοφορούμε όλοι με μάσκες.

via