Αχαϊα Ηλεία

Ήταν εξπέρ στην καλλιέργεια κάνναβης… Αγρότης με μεγάλη κτηματική περιουσία στην Ηλεία πήρε “καμπάνα” 10 χρόνων

Ακούστε το άρθρο

Αγρότης με αχανή κτηματική περιουσία στην Ηλεία, το έριξε στους πειραματισμούς με την κάνναβη, αλλά δεν του βγήκε σε καλό, όπως αναφέρει το pelop.gr. Συνελήφθη τον περασμένο Σεπτέμβριο από την αστυνομία, καθώς είχε μετατρέψει την αποθήκη του σε κανονικό εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, ενώ κατείχε ποσότητα ενός κιλού του παραισθησιογόνου φυτού και πάνω από 100 αποξηραμένα τμήματα φυτών.

Προχθές βρέθηκε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, το οποίο τον καταδίκασε σε δεκαετή κάθειρξη χωρίς αναστολή και με χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ.

Ο 40χρονος επικαλέστηκε εθισμό στο χασίς, επιδεικνύοντας και σχετικά έγγραφα για το πρόγραμμα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ που παρακολουθεί μέσα από τις φυλακές, όπου κρατείται, και κατέθεσε ότι όλα αυτά τα έκανε για να ικανοποιεί το προσωπικό του πάθος. Δεν έπεισε όμως το δικαστήριο ότι το εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας που είχε φτιάξει, ήταν για να καπνίζει μερικά τσιγάρα την ημέρα, συνεπώς τον καταδίκασε για το αδίκημα της καλλιέργειας, συγκομιδής, αποθήκευσης και διακίνησης ναρκωτικών.

Όλη η επικαιρότητα