Ποδόσφαιρο

Ήττα για την ΑΕΚ από την ανώτερη Μπάγερν (2-0)

Ακούστε το άρθρο

Η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε απέναντι στην Μπάγερν στο ΟΑΚΑ και ηττήθηκε από την πρωταθλήτρια Γερμανίας με 2-0, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ένωση προσπάθησε απέναντι στους Βαυαρούς αλλά η ανωτερότητα της ομάδας του Μονάχου ήταν εμφανής, από το ξεκίνημα κιόλας του ματς. Και ναι μεν η Ένωση κατάφερε να κρατήσει το 0-0 στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο στο δεύτερο μέρος δέχθηκε δύο γκολ σ’ ένα δίλεπτο (61′ και 63′) και κάπου εκεί τελείωσαν όλα. Η Μπάγερν βρήκε τον τρόπο να σκοράρει και από την στιγμή που η γερμανική ομάδα κατάφερε να προηγηθεί όλα έγιναν πολύ δύσκολα για τους κιτρινόμαυρους.

Οι πρωταθλητές Γερμανίας είχαν τον έλεγχο του ματς από τα πρώτα κιόλας λεπτά, με την ΑΕΚ να προσπαθεί να «κλείσει» τους διαδρόμους στα μετόπισθεν. Η γερμανική ομάδα κυκλοφόρησε την μπάλα, παίζοντας κυρίως από τα δύο άκρα και ειδικότερα από την πλευρά του Γκνάμπρι, ωστόσο η ελληνική ομάδα κατάφερε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της. Κυρίως λόγω των καλών τοποθετήσεων των δύο στόπερ της, Λαμπρόπουλου και Τσιγκρίνσκι, οι οποίοι τα πήγαν καλά στο πρώτο μέρος αντιμετωπίζοντας τον Λεβαντόφσκι. Η ΑΕΚ είχε όπως προαναφέραμε κύριο μέλημα της να μην δεχθεί γκολ και είχε μόνο μια καλή στιγμή στην εστία του Νόιερ, με το δυνατό σουτ του Πόνσε που πέρασε άουτ.

Δύο γκολ σ’ ένα δίλεπτο

Η πρωταθλήτρια Γερμανίας ήταν όπως προαναφέραμε ανώτερη σε όλους τους τομείες και πίεσε τους κιτροινόμαυρους μετά το 50′, ψάχνοντας το γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα. Η υπεροχή των Βαυαρών ανταμείφθηκε στο 61′ με τον Μαρτίνεθ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0 για την γερμανική ομάδα. Η ΑΕΚ είδε εκείνη την στιγμή το αμυντικό της πλάνο να μην ανταποκρίνεται στην πίεση των Γερμανών και όλα έγιναν πολύ δύσκολα για την Ένωση.

Η Μπάγερν που έχει την πολύ μεγάλη εμπειρία από παιχνίδια Τσάμπιονς Λιγκ φρόντισε να «κλειδώσει» το παιχνίδι καθώς στο 63’… ξεδίπλωσε μια πολύ καλή κόντρα επίθεση και ο Ραφίνια «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον Λεβανρτόφσκι. Ο Πολωνός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία κάνοντας το 2-0 για την Μπάγερν. Η επόμενη μισή ώρα αποδείχθηκε διαδικαστικού χαρακτήρα καθώς η Μπάγερν διαχειρίστηκε το προβάδισμα της, την στιγμή που οι κιτρινόμαυροι δεν είχαν τις φάσεις για ν’ απειλήσουν την εστία του Νόιερ. Αυτή ήταν η τρίτη ήττα για την ΑΕΚ στον όμιλο και την επόμενη αγωνιστική η Ένωση θα παίξει με τους Βαυαρούς στο Μόναχο.

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης, 4-4-2): Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Μάνταλος (76’ Αλεφ), Γαλανόπουλος (84′ Γκάλο), Σιμόες, Μπακασέτας, Κλωναρίδης (64’ Μπογέ), Πόνσε.

Μπάγερν Μονάχου (Ν. Κόβατς, 4-1-4-1): Νόιερ, Κίμιχ, Σούλε, Χούμελς, Ραφίνια, Μαρτίνεθ, Ρόμπεν, Χάμες (62’ Γκορέτσκα), Τιάγκο, Γκνάμπρι (75’ Μίλερ), Λεβαντόφσκι (84′ Βάγκνερ).

Πηγή: in.gr 

Όλη η επικαιρότητα