Ηλεία Πολιτική

K. Καραμανλής για την Πατρών-Πύργου: Πολλά φέρετρα σε αυτόν τον δρόμο…

Ακούστε το άρθρο

«Έχουμε πολλά φέρετρα σε αυτό το δρόμο….»

Ιδιαίτερα αναφορά για τον δρόμο Πατρών-Πύργου έκανε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής κατά την παρουσία του στην  εκπομπή One Direct του τηλεοπτικού σταθμού One Channel.

Για τον δρόμο  Πατρών-Πύργου, ο υπουργός υπογράμμισε ότι η προηγούμενη κυβέρνησε μοίρασε το έργο σε οκτώ εργολάβους.

Εξήγησε μάλιστα το λόγο. «Ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να φτιάξει ένα συγκεκριμένο καναλάρχη, επιχειρηματία και εκδότη και να του δώσει αυτό το έργο. Και το όνομα αυτού του ανθρώπου είναι κ. Καλογρίτσας. Και στο τέλος πέταξαν τον άνθρωπο ως στημένη λεμονόκουπα, μια και δεν είχε εγγυητικές για το συγκεκριμένο έργο και κηρύχθηκε έκπτωτος της διαδικασίας». Έκαναν  κατάτμηση του έργου πέρα από κάθε λογική και θέτοντας σε κίνδυνο το όλο έργο επισήμανε.

Μάλιστα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών  Κώστας Καραμανλής δεσμεύτηκε για ακόμα μία φορά ότι στόχος του ίδιου και της Κυβέρνησης είναι το έργο  να ολοκληρωθεί με το μικρότερο δυνατό κόστος και όσο πιο σύντομα γίνεται.

«Το πιο εύκολο ήταν να ξεκινούσαμε το έργο και το 2023 αυτό ανολοκλήρωτο να απεντασσόταν.

Θέλουμε να εξασφαλίσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι το έργο θα γίνει όπως ορίζεται».

Μάλιστα ο κ Καραμανλής επισημαίνει την προσπάθεια να «κολλήσει» στην Ολυμπία Οδό αυτό το έργο, μια και εκεί ανήκε εξ αρχής.

«Έχουμε πολλά φέρετρα σε αυτό το δρόμο. Είναι προτεραιότητα για εμάς τα θέματα οδικής ασφάλειας» συμπληρώνει.

Υποστηρίζει μάλιστα ότι εφόσον θα υπάρξει συνεννόηση με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς θα γίνουν οι κατάλληλες ανακοινώσεις.

«Καταλαβαίνω την αγωνία των κατοίκων Ηλείας και Αχαϊας. 4,5 χρόνια υπέστησαν απίστευτη κοροϊδία. Λίγη υπομονή χρειάζεται ακόμα.»

Όλη η επικαιρότητα