Ηλεία Πολιτική

Κ. Τζαβάρας: «Ενισχύονται με υγειονομικό υλικό οι αστυνομικοί της Ηλείας»

Ακούστε το άρθρο

Έπιασε τόπο η ερώτηση του βουλευτή Ηλείας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Πρωτοβουλίες για τη χορήγηση του απαραίτητου υγειονομικού υλικού προστασίας από τον κορωνοϊό στο αστυνομικό προσωπικό της Ηλείας ανέλαβε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά τη σχετική ερώτηση του βουλευτή Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργού Κώστα Τζαβάρα στη Βουλή στις 6 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το έγγραφο της απάντησης του αρμόδιου υφυπουργού Λευτέρη Οικονόμου, ήδη από 29-2-2020 ανακατανεμήθηκε από τις Διευθύνσεις Υγειονομικού και Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου ΕΛ.ΑΣ. προς τις Γενικές Περιφερειακές Αστυνομικές Διευθύνσεις (ΓΕ.Π.Α.Δ.) συναφές υγειονομικό υλικό. Ειδικότερα, στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, όπου υπάγεται διοικητικά η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας, κατανεμήθηκαν 6.000 τεμάχια γάντια latex μίας χρήσης και 400 μάσκες μίας χρήσης, ενώ με μέριμνα του Αρχηγείου, έχουν προκηρυχθεί διαγωνιστικές διαδικασίες για την προμήθεια ανάλογου υγειονομικού υλικού (γάντια latex, μάσκες μιας χρήσης κ.α.), το οποίο, μετά την ολοκλήρωση αυτών, θα κατανεμηθεί άμεσα σε Υπηρεσίες της επικράτειας.

Ο Ηλείος βουλευτής ανέφερε ότι έχουν εκδοθεί Διαταγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., με τις οποίες προβλέπεται η λήψη πρόσθετων μέτρων απολύμανσης στους χώρους κράτησης, εργασίας, οχημάτων κ.λπ. σε περιοχές με περιστατικά λοιμώξεων και η υποβολή αιτημάτων άμεσης έγκρισης δαπανών, για συμβάσεις εντός ορίων της απευθείας ανάθεσης, για την προμήθεια υλικών ατομικής προστασίας και υγιεινής, καθώς και η λήψη μέτρων απολύμανσης εργασιακών χώρων ευρύτερης κλίμακας.

Παράλληλα, το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος έχει εκπονήσει σχέδιο διαχείρισης επιπτώσεων σε προσωπικό και εγκαταστάσεις από την πιθανή εκδήλωση ύποπτου κρούσματος με την κωδική ονομασία «ΣΑΜΨΩΝ 2020» ενώ όσον αφορά στο επιβεβαιωμένο κρούσμα που καταγράφηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία (Π.Υ.) Πύργου, ακολουθήθηκαν οι οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. και τέθηκαν προληπτικά σε κατ’ οίκον περιορισμό είκοσι υπάλληλοι, ενώ ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης (απολύμανση εγκαταστάσεων και οχημάτων, τοποθέτηση αντισηπτικών υγρών κ.α.).

Ο Κώστας Τζαβάρας εξέφρασε την ικανοποίησή του και ζήτησε να ολοκληρωθούν τάχιστα οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την προμήθεια του υγειονομικού υλικού, καθώς και να ληφθεί κάθε είδους μέριμνα για την προστασία των ενστόλων του Νομού.

«Σε αυτήν την δύσκολη περίοδο που βιώνει ο τόπος μας, οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες είναι καθημερινά στην πρώτη γραμμή για την προστασία του πολίτη και για την εμπέδωση του κλίματος ασφάλειας στους συμπολίτες μας. Λόγω της φύσης του επαγγέλματός τους, είναι διαρκώς εκτεθειμένοι στον κίνδυνο προσβολής από τον κορωνοϊό, για αυτό και είναι απαραίτητο να προστατευτούν με το αναγκαίο υγειονομικό υλικό», τόνισε.

Όλη η επικαιρότητα