Ηλεία Πολιτική

Κ. Τζαβάρας: «Ο εφιάλτης του ΣΥΡΙΖΑ στοιχειώνει τις “ανώτατες”» σχολές σε Πύργο και Αμαλιάδα»

Ακούστε το άρθρο

Οι σκληρές αλλαγές υποβάθμισης των ΤΕΙ της Ηλείας, που αποφασίστηκαν στα μυστικά διαβούλια μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του υπουργού Παιδείας, κ. Γαβρόγλου της κυβέρνησης Τσίπρα, ολοκληρώνονται πριν καν ξεκινήσει η φετινή ακαδημαϊκή περίοδος.

Με μεθοδευμένες ενέργειες από μερίδα της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Πατρών, το πολυδιαφημισμένο ΑΕΙ Γεωπονίας οδηγείται ουσιαστικά σε αναστολή λειτουργίας στην Αμαλιάδα διά μέσου της μετακίνησης των καθηγητών στη έδρα της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών που ιδρύθηκε κατά σκανδαλωδώς προνομιακό τρόπο στην Αιτωλοακαρνανία, για την ικανοποίηση πελατειακών αιτημάτων.

Αφού πρώτα μετέφεραν τις τρεις κατευθύνσεις της Φυτικής Παραγωγής, της Ζωικής Παραγωγής και της Αγροτικής Οικονομίας από το ΤΕΙ της Αμαλιάδας στο Μεσολόγγι και στο Αγρίνιο, παραγνωρίζοντας την ανάγκη σύνδεσης των επιστημονικών αυτών κατευθύνσεων με τον ηλειακό κάμπο, δηλαδή την πιο εκτεταμένη στην Ελλάδα αρδευόμενη πεδιάδα υψηλής παραγωγικότητας (800.000 στρέμματα), τις μετέτρεψαν σε πανεπιστημιακές σχολές και ίδρυσαν τη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών με έδρα το Αγρίνιο, με συνολικά έξι τμήματα πανεπιστημιακής κατάρτισης συγκεκριμένων επαγγελμάτων υψηλής ζήτησης, αφήνοντας την Ηλεία μόνο με ένα παράρτημα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τώρα επιδιώκουν να μετακινήσουν και το παράρτημα, προικοδοτώντας την Αιτωλοακαρνανία με ένα ελκυστικό πανεπιστημιακό campus και «θάβοντας» την Ηλεία στα ακαδημαϊκά αζήτητα.

Όπως είχα προειδοποιήσει από τον Μάρτιο του 2019, όταν και συντελέστηκε το έγκλημα εις βάρος της Ηλείας με την κατάργηση των δύο ΤΕΙ, μας μοίρασαν «χάντρες» για ινδιάνους στην Ηλεία, την ώρα που ίδρυαν αληθινά και ελκυστικά πανεπιστήμια στο Αγρίνιο και στο Μεσολόγγι.

Η αρχή που επιχειρείται να γίνει με την Αμαλιάδα, όπως διαρρέουν πανεπιστημιακοί κύκλοι της Πάτρας, αναμένεται να συνεχιστεί και με τη Μουσειολογία του Πύργου. Όσον, δε, αφορά την ίδρυση σχολής ΤΕΦΑΑ στον Πύργο, λυπούμαι που φαίνεται να επαληθεύονται οι πιο εφιαλτικές προβλέψεις που είχα από τότε διατυπώσει, την ώρα που οι τοπικοί παράγοντες της πόλης του Πύργου μαζί με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πανηγύριζαν για τη δικαίωση των «αγώνων» που έδιναν σε μυστικές διαβουλεύσεις με κυβερνητικούς παράγοντες, αποκλείοντας τον μοναδικό τότε βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Όλη η επικαιρότητα