Ηλεία

«Καμπανάκι» από τον Γ. Γεωργιόπουλο για νέες πυρκαγιές: Ραντεβού Κατσιφάρα – Σκουρλέτη αύριο για χρηματοδότηση  

Ακούστε το άρθρο

Τον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς επισημαίνει ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, καθώς ο σχετικός χάρτης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αποτυπώνει την Ηλεία στο επίπεδο 4 κινδύνου πυρκαγιάς, κάτι που συνεπάγεται αυξημένο βαθμό ετοιμότητας από όλους τους φορείς αλλά και τους πολίτες.

«Τον τελευταίο καιρό, κάτω από λιγότερο δύσκολες συνθήκες οι πυρκαγιές στην Ηλεία ήταν πολλές και για πρώτη φορά μετά το 2007 κινδύνευσαν οικισμοί, κάηκαν μεγάλες εκτάσεις και είχαμε πολύ μεγάλες ζημιές. Αυτό το Σαββατοκύριακο θα πρέπει να προσέξουμε πάρα πολλά πράγματα. Βέβαια οι υπηρεσίες μας, οι δικές μας και των δήμων, επισημαίνουν με ανακοινώσεις για το τι θα πρέπει να προσέχουν οι πολίτες. Η κυκλοφορία στα δάση και γενικότερα σε περιοχές επικίνδυνες απαγορεύεται μετά την δύση του ηλίου. Οι τοπικές ομάδες πυρασφάλειας των δήμων θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα και να περιπολούν. Οι μελισσοκόμοι, οι κτηνοτρόφοι και οι γεωργοί που κάνουν δουλειά έξω στην ύπαιθρο θα πρέπει να αποφύγουν με κάθε τρόπο την χρήση πυρός. Οι πολίτες γενικότερα θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα και σε επιφυλακή για κάθε τι το οποίο ύποπτο βλέπουν και δεν θα πρέπει να διστάζουν να το καταγελούν στις αρχές. Πολλές πυρκαγιές δημιουργούνται εξ αμελείας, ωστόσο η αμέλεια αυτή καταντά να είναι εγκληματική», δήλωσε ο κ. Γεωργιόπουλος, προσθέτοντας ότι το τελευταίο διάστημα οι ανακριτικές αρχές διερευνούν εξονυχιστικά υποθέσεις εμπρησμού.

«Να ξέρει κάθε ένας επίδοξος ότι παρακολουθείται και ελέγχεται. Ελπίζω μέσα σε αυτό το διήμερο και το επόμενο διάστημα θα πρέπει να αποφύγουμε κάθε τι που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την Ηλεία, την περιοχή μας, το δάσος, τις περιουσίες μας. Σχεδόν είναι εξαντλημένες οι οικονομικές μας δυνατότητες και γι’ αυτό ετοιμάσαμε και έγγραφο προς τον υπουργό εσωτερικών προκειμένου να ζητήσουμε μία έκτακτη χρηματοδότηση, έγγραφο το οποίο θα μεταφέρει ο Περιφερειάρχης την Δευτέρα όπου έχει ραντεβού με τον κ. Σκουρλέτη και για το λόγο αυτό», σημείωσε ο κ. Γεωργιόπουλος

Όλη η επικαιρότητα