Ηλεία

«Καμπανάκι» για την γέφυρα του Πηνειακού Λάδωνα

Ακούστε το άρθρο

ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ
Ο ΠΡ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΗΝΕΙΑΣ…

Τον κώδωνα του κινδύνου για την γέφυρα του Πηνειακού Λάδωνα κρούει ο πρώην αντιδήμαρχος Πηνείας Κώστας Αναγνωστόπουλος, ο οποίος καλεί την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και όλους τους αρμοδίους να λάβουν άμεσα μέτρα πριν είναι πολύ αργά.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος έκανε αυτοψία στην παλιά γέφυρα που βρίσκεται δίπλα στο νέο δρόμο Αμαλιάδα- Σιμόπουλο, στο ύψος μετά την διασταύρωση της Οινόης και διαπίστωσε σοβαρότατο πρόβλημα.

 

Καμία ενέργεια

Ο ίδιος είχε θέσει το πρόβλημα πριν από δύο εβδομάδες περίπου, όταν προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε παρόχθιες καλλιέργειες εξαιτίας του Πηνειακού Λάδωνα που φούσκωσε επικίνδυνα από τις συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις.

Τότε, είχε πει για πρώτη φορά ότι υπάρχει θέμα και με την γέφυρα του Πηνειακού Λάδωνα, ωστόσο δεν ελήφθη καμία μέριμνα και ο κ. Αναγνωστόπουλος επισκέφθηκε χθες το επίμαχο σημείο και διαπίστωσε ότι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί και εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσει τμήμα της γέφυρας.

Κινδυνεύει ο αγωγός

Όπως αναφέρει, τα δύο κεντρικά υποστυλώματα της γέφυρας έχουν αποδυναμωθεί, καθώς δεν ελήφθη καμία μέριμνα ενίσχυσής τους όταν κατασκευαζόταν ο νέος δρόμος, με αποτέλεσμα από τις συνεχείς βροχοπτώσεις και την ορμητικότητα των νερών να κινδυνεύουν με κατάρρευση.

«Η γέφυρα ουσιαστικά βρίσκεται στον αέρα» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Αναγνωστόπουλος.
Από την συγκεκριμένη γέφυρα διέρχεται και ο αγωγός ύδρευσης από τις πηγές Κακοταρίου και γίνεται αντιληπτό ότι η οποιαδήποτε ζημιά στην γέφυρα έχει άμεσες συνέπειες και στον αγωγό υδροδότησης.

«Η συγκεκριμένη γέφυρα είναι ένα ιστορικό μνημείο για την περιοχή, από εκεί περνά και ο αγωγός ύδρευσης Κακοταρίου και σε περίπτωση που καταστραφεί η γέφυρα θα καταστραφεί και ο αγωγός. Επιπλέον, εάν τώρα για να ενισχυθεί η γέφυρα χρειάζεται ένα άλφα ποσό, σε περίπτωση που υποστεί μεγαλύτερη καταστροφή για να αποκατασταθεί θα χρειαστεί δεκαπλάσιο ποσό» ανέφερε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Χθες, επικοινώνησε και με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και του έθεσε το πρόβλημα ζητώντας να δοθεί άμεσα λύση και καλεί και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να δράσουν άμεσα, πριν είναι πολύ αργά…

Όλη η επικαιρότητα