Κάμπος Ηλείας: «Βράζουν» οι καλλιέργειες από την συνεχή βροχόπτωση και την υψηλή θερμοκρασία

Σαπίζουν οι αγροτικές καλλιέργειες στη Βουπρασία εξαιτίας της συνεχούς βροχόπτωσης και της υψηλής θερμοκρασίας  και όσα προϊόντα γλυτώσουν θα είναι «βρασμένα».

Σε απόγνωση βρίσκονται για άλλη μια φορά οι αγρότες τόσο του Ηλειακού Κάμπου όσο και της Βουπρασίας. Η συνεχής βροχόπτωση, φαινόμενο όχι συνηθισμένο για τέτοια εποχή,  σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες  προκαλεί σάπισμα στα αγροτικά προϊόντα, όπως το καρπούζι, η πατάτα, το πεπόνι, η ντομάτα.

Περισσότερο από το 50% -60% της αγροτικής καλλιέργειας πρέπει να έχει καταστραφεί στην Βουπρασία και σε μεγάλο τμήμα του Ηλειακού Κάμπου. Η βροχόπτωση ξεκίνησε από την Δευτέρα το μεσημέρι και συνεχιζόταν μέχρι αργά χθες το βράδυ με μικρές διακοπές. Αποτέλεσμα τα χωράφια να έχουν μετατραπεί σε λασποτόπους με ότι αυτό συνεπάγεται για τις καλλιέργειες.

Η βροχόπτωση σύμφωνα με τις προβλέψεις θα συνεχιστεί και σήμερα χωρίς κανένας να γνωρίζει αν θα υπάρξει και χαλαζόπτωση, κάτι που φυσικά όλοι απεύχονται. Τα επόμενα εικοσιτετράωρα οι αγρότες θα κάνουν απολογισμό της ζημιάς που υπέστησαν.

Ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστος Βαλιανάτος έχει επικοινωνήσει με τον ΕΛΓΑ και έχει ενημερώσει για την μέχρι σήμερα κατάσταση που επικρατεί στα χωράφια της Ηλείας, ενώ αύριο Πέμπτη θα έχει συνάντηση με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλη Κόκκαλη, στον οποίο θα θέσει και αυτό το θέμα.