Ηλεία

Κάμπος: Παζάρια και εκδηλώσεις με Χριστουγεννιάτικη προθέρμανση

Ακούστε το άρθρο

Σε Χριστουγεννιάτικους ρυθμούς περνά πλέον ο Κάμπος, με Χριστουγεννιάτικα παζάρια και άλλες εκδηλώσεις που δίνουν τον ρυθμό των ημερών.

Την ίδια στιγμή στα Λεχαινά στην πλατεία τον Αγίου Δημητρίου έχει στηθεί από τον δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης το Χριστουγεννιάτικο δένδρο ενώ στην ίδια πλατεία από τον Όμιλο Εθιμοτοπικών Εκδηλώσεων στην βόρεια πλευρά της πλατείας στήθηκε καλαίσθητος χώρος με την βοήθεια και άλλων συλλόγων των Λεχαινών όπου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις με πρωταγωνιστές τα παιδιά.

Εκδηλώσεις

Το Σαββατοκύριακο στα Λεχαινά στις 8 το βράδυ, από την Πολιτιστική Ομάδα Φράγμα, στον γνωστό χώρο του Σταθμού, στο Καφέ ΟΣΕ Λεχαινών θα γίνει παρουσίαση βιβλίου όπου ο ομότιμος Καθηγητής Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Πάτρας κ.Γιάννης Μανέτας θα μιλήσει με θέμα:”Η ζωή σήμερα, άλλοτε, αλλού και στο μέλλον” με την ευκαιρία της έκδοσης του ομώνυμου βιβλίου του. Αυτό το βιβλίο δεν προϋποθέτει ειδικές επιστημονικές γνώσεις. Απευθύνεται στον φιλοπερίεργο αναγνώστη που θέλει να καταλάβει τον κόσμο που τον περιβάλλει και να τοποθετήσει τον εαυτό του μέσα σ’ αυτόν. Απευθύνεται επίσης στον ειδικό που θέλει να ανακαλύψει πάλι τις θεμελιώδεις έννοιες της βιολογικής επιστήμης.

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι

Η δεύτερη εκδήλωση πραγματοποιείται στο Σινέ Άστρον την Κυριακή επίσης από τον Όμιλο Εθιμοτοπικών εκδηλώσεων. Πρόκειται για το γνωστό Χριστουγεννιάτικο Παζάρι, όπου οι Λεχαινίτες, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία από τις 10-13.00 και από τις 17.00-21.30 να θαυμάσουν και να αγοράσουν πρωτότυπες δημιουργίες για κάθε γούστο. Μαθαίνουμε πως όλα τα μέλη του Ομίλου προετοιμάζονται και κυρίως οι γυναίκες του με πολύ αγάπη και μεράκι, επιστρατεύοντας όλη τη φαντασία, τη δημιουργικότητα, την έμπνευση και το ταλέντο τους που θα κυριαρχούν στις μοναδικές χειροποίητες κατασκευές τους.

Επίσης στην Γαστούνη την Κυριακή στις 4 μετά το μεσημέρι ο Σύλλογος Αλληλεγγύη Γαστούνης πραγματοποιεί Χριστουγεννιάτικο Παζάρι στα γραφεία του Συλλόγου, ένα παζάρι αγάπης και ελπίδας για το 2019 Στο παζάρι θα εκτίθενται μεταξύ άλλων χειροποίητα έργα που προσέφερε η κ. Μάλλιαρη.

Όλη η επικαιρότητα