Ηλεία Μουσική

«Καφέ Αμάν. Ελληνική Απόλαυσις» από τους ΤΑΚΙΜ – Στις 17 Ιουλίου στο Θέατρο Φλόκα

Ακούστε το άρθρο

Διοργανώνεται από το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου που θα συμμετάσχει με τη Χορευτική Ομάδα του

Ένα μουσικό ταξίδι στην Ελλάδα και στον κόσμο θα κάνουν όσοι βρεθούν την Τετάρτη 17 Ιουλίου, στις 9:30 το βράδυ στο Θέατρο «Φλόκα» για να παρακολουθήσουν την παράσταση KΑΦΕ ΑΜΑΝ «Ελληνική Απόλαυσις», από τους Τακίμ. Μια παράσταση, που διοργανώνεται από το Λύκειο Ελληνίδων του Πύργου, με την ευγενική υποστήριξη του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, και είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας.

Τα τελευταία χρόνια, το Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας έχει εντάξει στο πρόγραμμά του και την τοπική πολιτιστική έκφραση, δίνοντας την ευκαιρία σε τοπικούς Συλλόγους και Οργανισμούς να παρουσιάζουν τις δράσεις και εκδηλώσεις τους. «Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια, τα τελευταία χρόνια δίνουμε λόγο και βήμα στις τοπικές ομάδες και συλλόγους, να εκφραστούν στο Φεστιβάλ. Ανάμεσα σε αυτούς και το Λύκειο Ελληνίδων του Πύργου, με το οποίο έχουμε αναπτύξει μια αγαστή συνεργασία και έχουμε φιλοξενήσει αρκετές παραστάσεις του», είπε ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, Άρης Παναγιωτόπουλος, ευχαριστώντας την πρόεδρο του Λυκείου Κατερίνα Παρασκευοπούλου, για τη συνεργασία αυτή.

«Καφέ Αμάν – Ελληνική Απόλαυσις»

To «KΑΦΕ ΑΜΑΝ – Ελληνική Απόλαυσις», που επιμελείται και παρουσιάζει ο Λάμπρος Λιάβας, καθηγητής εθνομουσικολογίας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, δεν είναι απλά μια συναυλία.

Είναι μια σύνθετη μουσική παράσταση, που έχει άξονα τους ΤΑΚΙΜ, έξι σπουδαίοι σολίστες, από τους κορυφαίους δεξιοτέχνες της νεότερης γενιάς στην ελληνική μουσική σκηνή.  Επί σκηνής λοιπόν θα βρεθούν οι Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι, λαγούτο), Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι),  Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί),  Κώστας Μερετάκης (κρουστά) και Γιάννης Πλαγιαννάκος (μπάσο). Τραγούδια  θα ερμηνεύσουν οι Γιάννης Νιάρχος και Κατερίνα Τζιβίλογλου, ενώ θα χορέψει η Χορευτική Ομάδα του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου, με υπεύθυνο τον δάσκαλο, Κωνσταντίνο Τζανέτο.

«Πρόκειται για μια παράσταση που συνοδεύεται από κείμενα, έχει προβολές σπάνιου αρχειακού υλικού, που επιμελήθηκε ο Γρηγόρης Φιλίδης και στην αφήγηση, εκτός απ΄τον Λάμπρο Λιάβα, συμμετέχει και η ηθοποιός Κατερίνα Στογιάννη. Η παράσταση εκτυλίσσεται με άξονα το μακρύ ταξίδι του Ελληνισμού μέσα στο χρόνο, μέσα από τα Καφέ Αμάν, που ήταν ο χώρος όπου οι Έλληνες μουσικοί συναντήθηκαν με τους μουσικούς από όλες τις περιοχές και τους πολιτισμούς με τους οποίους ήρθαμε σε επικοινωνία», εξηγεί η πρόεδρος του Λυκείου, κα Παρασκευοπούλου, καλώντας όλους τους Ηλείας – και επισκέπτες του νομού – να μη χάσουν την ευκαιρία να γίνουν «επιβάτες» σ’ αυτό το ξεχωριστό μουσικό ταξίδι. «Κι εμείς όλοι, ως ταξιδιώτες θα παρακολουθήσουμε αυτό το ωραίο, μακρύ ταξίδι του ελληνισμού στο Θέατρο Φλόκα, με ανοικτά τα αυτιά, τα μάτια κ την ψυχή μας. Γιατί όπως  έλεγαν και οι πρόσφυγες χαρακτηριστικά, όλα τα άλλα τα είχαν  χάσει αλλά είχαν διασώσει την παράδοση μέσα τους. Γιατί μπορείς να χάσεις ό,τι υλικό έχεις και δεν έχεις, σπίτια περιουσίες και όλα αυτά, αλλά αποδεικνύεται ότι το πιο ισχυρό που μένει είναι αυτό που είσαι, αυτό που περιέχεις μέσα σου, όχι αυτό που έχεις», είπε.

Τέλος, ευχαρίστησε θερμά τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και την Κοινωφελή Επιχείρηση με τον πρόεδρό της Άρη Παναγιωτόπουλο, αλλά και τον Δικηγορικό Σύλλογο Ηλείας με τον πρόεδρο Δημ. Δηητρουλόπουλο για την ευγενική υποστήριξη της παράστασης.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Προπώληση: 12,00 ευρώ
Στην είσοδο: 14,00 ευρώ
Παιδικό/Φοιτητικό/Ανέργων: 8,00 ευρώ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ISTANTE (Κοκκίνου 2 & 28ης Οκτωβρίου 46, Πύργος)

TreOrsi – Ρόη Πηλιχού (Μανωλοπούλου 2, Πύργος)

Βιβλιοπωλείο ΚΟΡΚΟΛΗΣ (Ερμού 3, Πύργος)

«ΡΟΔΟΝ ΚΑΦΕ» , Αρχ. Ολυμπία

«Sonata Cafe», Αρχ. Ολυμπία

«look it’s journey time», (Λ. Δημακόπουλος Γραφείο Ταξιδίων, Λετρίνων 4 Πύργος)

«Βιβλιοπανόραμα» -Γ. Δημητρόπουλος (Αθανασίου Διάκου 2, Αμαλιάδα

«Κύκλος» -Δ. Παυλόπουλος (Καλαβρύτων 27, Αμαλιάδα)

«ΣΤΡΙΓΚΑΣ TRAVELL» Ζαχάρω

“ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΠΟΛΙΣ TRAVELL” Κυπαρισσία

Λύκειο Ελληνίδων Πύργου (Λετρίνων 6, κάθε Παρασκευή 10-11πμ κ 8-9μμ)

Όλη η επικαιρότητα