Καταναλωτές Υγεία

Και από τα σούπερ μάρκετ η πώληση βιταμινών

vitamine.jpg
Ακούστε το άρθρο

Λίστα ΕΟΦ  με βιταμίνες και συμπληρώματα θα πωλούνται σε σούπερ μάρκετ.

Η λίστα του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων με τα σκευάσματα βιταμινών και συμπληρώματα διατροφών που θα μπορούν να πωλούνται και από τα ράφια των σούπερ μάρκετ θα εκδοθεί την ερχόμενη εβδομάδα, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή.

Πέραν αυτού, ο υπουργός εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιφυλακτικός για το κατά πόσο πρέπει να απελευθερωθεί πλήρως η πώληση και των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων. Eπισήμανε πως το ζήτημα το συζητά με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και άφησε να εννοηθεί ότι θα προτιμούσε «μερική άρση» της απελευθέρωσης.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Καλαντζή εξέφρασε την άποψη ότι «για τη διάθεση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων κρίνεται σημαντική η παρουσία του φαρμακοποιού για να συμβουλεύει. Αυτά μπορεί να μην έχουν μεγάλο κίνδυνο, μπορούν όμως να γίνουν επικίνδυνα όταν συνδυαστούν με άλλα. Γι’ αυτό και το υπουργείο εξετάζει το ζήτημα της απελευθέρωσης πώλησης μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων» ενώ σε άλλο σημείο είπε πως «συναποφασίσαμε με το υπουργείο Ανάπτυξης για την απελευθέρωση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων».

 
Πηγή: newmoney.gr

Όλη η επικαιρότητα