Εκπαίδευση

«Καίει» τα ΤΕΙ η πρόσληψη διδακτικού προσωπικού

teiprosop.jpg
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο είχαν σήμερα οι πρόεδροι των ΤΕΙ.

Οι πρόεδροι των ΤΕΙ έθεσαν στον υπουργό τα προβλήματα λειτουργίας των Ιδρυμάτων τους,   εστιάζοντας στο γεγονός ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς την πρόσληψη ωρομισθίων εκπαιδευτικών, για τους οποίους ωστόσο δεν διαθέτουν τα απαραίτητα κονδύλια.

Ο κ. Λοβέρδος θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, για να συζητήσει το θέμα της λειτουργίας του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδος, το οποίο έχει υποχρηματοδοτηθεί και έχει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας

Οι πρόεδροι των ΤΕΙ, σε Σύνοδό τους, που ολοκληρώνεται σήμερα, τονίζουν ότι:

Α. Στα Ιδρύματα είναι απαραίτητο να προβλεφθεί η πρόσληψη Έκτακτου ΕΠ, αλλά και Πανεπιστημιακών Υποτρόφων, που λειτουργούν επικουρικά στην εκπαίδευση.

Β. Σε κάθε περίπτωση, με δεδομένο ότι οι Προϋπολογισμοί 2014 είναι ιδιαίτερα ανεπαρκείς και τα Ταμειακά Υπόλοιπα των Ιδρυμάτων έχουν πρακτικά εξαντληθεί, για την πρόσληψη των δύο παραπάνω κατηγοριών προσωπικού θα πρέπει να δοθεί επαρκής έκτακτη επιχορήγηση. Σε αντίθετη περίπτωση, η λειτουργία των Ιδρυμάτων δεν θα είναι δυνατή.

Επισημαίνουν, δε, ότι το μόνιμο προσωπικό αντιστοιχεί στο 50% των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων των Ιδρυμάτων.
 
Σε ό,τι αφορά στο μέτωπο των ΑΕΙ, κλειστό θα είναι, έως και την ερχόμενη Δευτέρα, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, μετά την απόφαση που πήραν οι διοικητικοί υπάλληλοί του για συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, σε ένδειξη αντίδρασης για τα θέματα της διαθεσιμότητας του κλάδου.

Την ερχόμενη Πέμπτη, 3 Ιουλίου, οι διοικητικοί υπάλληλοι καλούν σε τηλεδιάσκεψη τους συναδέλφους τους από επτά Ιδρύματα, που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας, για να ανταλλάξουν προβληματισμούς και να συντονίσουν τις κινήσεις τους.

Όλη η επικαιρότητα