Καιρός

Καιρός για βροχές και καταιγίδες – Πού θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα τη Μεγάλη Εβδομάδα

vroxi.jpg
Ακούστε το άρθρο

Από τη μία ζέστη και από την άλλη… βροχές και καταιγίδες. Ο καιρός φαίνεται πως μας… τρολάρει!

Ξεχάστε τις υψηλές για την εποχή  θερμοκρασίες. Το σκηνικό του καιρού αναμένεται να αλλάξει τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), καθώς θα σημειωθούν βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας. 

 

Αναλυτικά, το Σάββατο (23/04/2016) προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και από το μεσημέρι στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή (24/04) αναμένεται να σημειωθούν νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Τη Μεγάλη Δευτέρα (25/04) και τη Μεγάλη Τρίτη (26/04) στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας κυρίως στα νότια. Βελτίωση από το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία τη Μεγάλη Τρίτη θα παρουσιάσει πτώση.

Τη Μεγάλη Τετάρτη (27/04) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες βροχές στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο.

http://www.newsbomb.gr

 

Όλη η επικαιρότητα