Καιρός

Καιρός: Με «μίνι» καύσωνα μας αποχαιρετά ο Μάης – Πού θα φτάσει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες

kairos.jpg
Ακούστε το άρθρο

Με «μίνι» καύσωνα θα μας αποχαιρετίσει ο Μάιος καθώς η θερμοκρασία θα αγγίξει και τους 34 βαθμούς την ερχόμενη εβδομάδα.

Η πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα (30/5/2016)

 

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Δευτέρα (30/5) με πρόσκαιρες νεφώσεις να αναπτύσσονται στα ηπειρωτικά κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 και τοπικά στο Αιγαίο 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ κατά τόπους θα φτάσει ακόμα και τους 33 με 34 βαθμούς κελσίου. Σημειώνεται ότι οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά σκόνης.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις να αναπτύσσονται κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγε πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 16 έως 32 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Άνεμοι: αρχικά νότιοι 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά δυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 17 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 17 έως 33 και κατά τόπους έως 34 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το βράδυ δυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 19 έως 30 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 32 με 33 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 30 βαθμούς κελσίου. 

Ο καιρός την Τρίτη (31/5/2016)

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Τρίτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ με τοπικές νεφώσεις να αναπτύσσονται στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει κάποια αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Τετάρτη (1/6/2016)

Αραιές νεφώσεις θα αναπτυχθούν την Τετάρτη οι οποίες κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες με πρόσκαιρους όμβρους στα δυτικά και βόρεια κυρίως ορεινά κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει κάποια αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Πέμπτη (2/6/2016)

Λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν την Πέμπτη (2/6) οι οποίες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας θα είναι αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους τις μεσημβρινές κα9ι απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με ν θερμοκρασία να σημειώνει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Όλη η επικαιρότητα