Καιρός

Κακός ο καιρός και την Κυριακή με βροχές και καταιγίδες

Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται η κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες. Ωστόσο τα έντονα φαινόμενα θα αρχίσυν σιγά σιγά να εξασθενούν.

Αναμένονται πάντως βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική και βόρεια Ελλάδα. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατούν σποραδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών το απόγευμα στα βορειοδυτικά. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινές ηπειρωτικές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 και τοπικά 15 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, 1 έως 15 στη βόρεια Ελλάδα, 2 έως 15 και τοπικά 16 στη δυτική Ελλάδα, 5 έως 13 στο βόρειο Αιγαίο και από 6 έως 14 και τοπικά 15 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από τα βόρεια έως 6 και τοπικά στo Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Αττική
Στην Αττική αναμένουνε νεφώσεις με τοπικές βροχοπτώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από τα βόρεια έως 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατούν νεφώσεις, με πιθανότητα βροχόπτωσης από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βόρεια έως 3 και πρόσκαιρα 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και στα ανατολικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου. στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι στα βόρεια οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και στα ορεινά τοπικές χιονοπτώσεις.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία βορειοδυτικοί στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Πιθανόν σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες στα νότια. Από το βράδυ στη Θεσσαλία τα φαινόμενα θα ενταθούν.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου. στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις πρωινές ώρες στην Κρήτη και πιθανώς πρόσκαιρα στις Κυκλάδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ και από το βράδυ βορειοδυτικοί με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες μέχρι το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ και από τα βόρεια.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Φωτό: Ευρωκίνηση
Πηγή: thetoc.gr/

Όλη η επικαιρότητα