Υγεία

Κακοσμία στόματος: Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος να την αντιμετωπίσετε

Ακούστε το άρθρο

Αν φροντίζετε επιμελώς τα δόντια σας και έχετε αποκλείσει όλους τους λόγους κακοσμίας του στόματος, δεν υπάρχει λόγος να απελπίζεστε.

Το πρόβλημα οφείλεται στην αύξηση της συγκέντρωσης βακτηρίων στη στοματική κοιλότητα, στα δόντια και στη γλώσσα. Πολλά είναι τα κοινά αίτια της δύσοσμης αναπνοής, άλλα ασήμαντα και άλλα σοβαρότερα. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει μία πολύ απλή και αξιόπιστη λύση που μπορεί να μην είχατε σκεφτεί για να αντιμετωπίσετε την κακοσμία.

Η κακοσμία μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι είστε αφυδατωμένοι, σύμφωνα με την Ada S. Cooper, εκπρόσωπο της Αμερικανικής Ένωσης Οδοντιάτρων.

«Μην θεωρείτε ότι αν κάνετε πλύσεις με στοματικό διάλυμα τέσσερις φορές την ημέρα, μπορείτε να αντιμετωπίσετε την κακή αναπνοή. Όταν το στόμα σας γίνεται πιο ξηρό, έχετε λιγότερο σάλιο. Και όταν έχετε λιγότερο σάλιο, τα τρόφιμα και τα βακτήρια τείνουν να παραμένουν στο στόμα σας για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα» αναφέρει.

Η Δρ. Cooper αναφέρει επίσης ότι η κατανάλωση περισσότερου νερού σε καθημερινή βάση μπορεί να κρατήσει τον οδοντίατρο μακριά για περισσότερο καιρό. Είναι επίσης σημαντικό να περιορίσετε την κατανάλωση καφέ ή αλκοόλ, το κάπνισμα και τη χρήση ορισμένων φαρμάκων που ενδέχεται να προκαλέσουν ξηροστομία.

Φυσικά, υπάρχουν και άλλοι λόγοι που μπορεί να προκαλούν δυσοσμία, πέρα από την ξηροστομία ή την κακή υγιεινή του στόματος. Η Δρ. Cooper συνιστά πάντα να βουρτσίζετε τα δόντια σας το βράδυ, καθώς τα υπολείμματα τροφών και τα βακτήρια μπορούν να προκαλέσουν κακοσμία ενώ κοιμάστε. Εάν η κακή αναπνοή παραμένει, ένας οδοντίατρος μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τη βασική αιτία του προβλήματος.

Πηγή: Reader’s digest

Όλη η επικαιρότητα