Μεσσηνία

Καλαμάτα: Αναδρομική καταβολή των δώρων ζητούν οι συνταξιούχοι

Ακούστε το άρθρο

Να εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις και να δώσει αναδρομικά τα δώρα ζητούν οι συνταξιούχοι από την κυβέρνηση. Αυτό σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Ενωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας Τάκης Θεοδώρου.

Επεσήμανε ότι η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει την απόφαση της Επιτροπής Συμμόρφωσης του ΣτΕ για την καταβολή των δώρων από το 2013 έως το 2015 στους συνταξιούχους που είχαν υποβάλει προσφυγές και σε όλους τους συνταξιούχους από το 2015 έως το 2019.

Ο κ. Θεοδώρου παρατήρησε ότι αν τυχόν αρνηθεί η κυβέρνηση, οι συνταξιούχοι έχουν το δρόμο του αγώνα ως απάντηση. Ο πρόεδρος της τοπικής Ενωσης ζήτησε “από αύριο την καταβολή δώρων και συντάξεων άνευ περικοπών” κι εκτίμησε πως υπάρχουν λύσεις και για τα αναδρομικά.

Αναφερόμενος στη συνάντηση των συνταξιούχων με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, παρουσία της υπουργού Εφης Αχτσιόγλου, είπε ότι ο κ. Τσίπρας αποδέχθηκε τα αιτήματά τους μόνο για τις συντάξεις χηρείας και τη μείωση του αφορολόγητου, ενώ απάντησε αρνητικά για τα αναδρομικά, λέγοντας ότι το κόστος είναι πολύ μεγάλο.

eleftheriaonline.gr

Όλη η επικαιρότητα