Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Καλαμάτα: Ανακλήθηκε η άδεια για το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής

xa.jpg
Ακούστε το άρθρο

Με απόφαση του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Μανώλη Αγγελάκα, ανακαλείται τελικά η άδεια που είχε δοθεί στην νεολαία της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να πραγματοποιήσει πανελλήνιο φεστιβάλ, στο χώρο του πάρκου του Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας από 2 έως και 5 Αυγούστου, στην επέτειο δηλαδή της εγκαθίδρυσης της δικτατορίας του Ιωάννη Μεταξά.

Στη σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται ότι η άδεια ανακαλείται «μετά από σειρά παρεμβάσεων του δημοτικού συμβουλίου Καλαμάτας, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας και επαγγελματικών φορέων της περιοχής, για την απρόσκοπτη λειτουργία της πόλης, εν μέσω της τουριστικής περιόδου και τη μη διασάλευση της ηρεμίας και της τάξης από εκδηλώσεις πολιτικού – κομματικού χαρακτήρα, με αρνητικές συνέπειες στην οικονομική και κοινωνική ζωή της Καλαμάτας».

Επιπλέον, ο κ. Αγγελάκας επικαλείται και την πραγματοποίηση έργων οδοποιίας από το Δήμο, στον περιβάλλοντα χώρο του πάρκου του Λιμενικού Ταμείου και σημειώνει πως η απαγόρευση δεν περιλαμβάνει μόνο τη συγκεκριμένη εκδήλωση, αλλά ισχύει για όλες τις εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί στο συγκεκριμένο χώρο, έως και τις 30 Αυγούστου 2013.

Η διοργάνωση του φεστιβάλ από τη νεολαία της Χρυσής Αυγής είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, με τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ να ζητά την ακύρωσή του, ενώ η αντιφασιστική κίνηση της Καλαμάτας έχει προγραμματίσει πανελλήνιο αντιφασιστικό συλλαλητήριο, το Σάββατο 20 Ιουλίου στην πόλη, με κεντρικό σύνθημα: «Οι νεοναζί είναι ανεπιθύμητοι και στην Καλαμάτα».

πηγή:protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα