Οι επτά έχουν αφεθεί ελεύθεροι καθώς οι κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί είναι σε βαθμό πλημμελήματος.

Η δίκη διεξάγεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας.

Την ίδια ώρα έρχεται στο φως ένα νέο συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο που καταγράφει από άλλη γωνία το τραγικό δυστύχημα

Στο 0:36 του βίντεο ακούγονται ουρλιαχτά και φωνές από τους αυτόπτες μάρτυρες του δυστυχήματος και ακολουθεί πανικός.

Νίκας: Αν δεν αλλάξει το πλαίσιο ο σαϊτοπόλεμος σταματάει

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, επιτέθηκε στα μέσα ότι παρουσίασαν αποσπασματικά τις δηλώσεις του που προκάλεσαν σάλο και εμφανίστηκε ανοιχτός στην κατάργηση του εθίμου.

«Κακοποιήθηκα, έγινα στόχος. Το σύνολο των δηλώσεών μου δεν παρουσιάστηκε. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο άνθρωπος είναι η πρωταρχική αξία. Μετά το θάνατο του Κώστα, δε μπορεί να είναι ίδια τα πράγματα και αν δεν αλλάξουν, είναι σαφές ότι το έθιμο αυτό δε μπορεί να συνεχιστεί. Σταματάει εδώ. Κανένα δημοτικό συμβούλιο δε θα δεχθεί θα συνεχίσει αυτή η ημινόμιμη κατάσταση σχετικά με το έθιμο αυτό, το οποίο κρατάει 200 ολόκληρα χρόνια».

«Κανένα δημοτικό συμβούλιο δεν θα ανεχτεί να συνεχίσει αυτή την ημινόμιμη κατάσταση για το διακοσίων ετών έθιμο, που είναι συνδεδεμένο με την Καλαμάτα και τις γύρω περιοχές» δήλωσε ο κ. Νίκας.

Παράλληλα σημείωσε ότι «κάποιοι κάνουν τους σημαιοφόρους της ηθικής», ενώ σημείωσε ότι μέσα σε τόσες δεκαετίες και σύμφωνα με αναφορές και ρεπορτάζ ποτέ «δεν έχει συμβεί ένα τόσο τραγικό περιστατικό, όπως ο θάνατος του Κώστα Θεοδωρακάκη, που όλους μας συγκλόνισε. Το θέμα, όμως, είναι σε δικαστική εξέλιξη και σταματάω εδώ και δεν επιχειρηματολογώ περαιτέρω».

Όσο για την επίμαχη δήλωσή του περί DNA, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, άφησε αιχμές ότι δεν παρουσιάστηκε το σύνολο των λεγομένων του.

Τέλος επεσήμανε ότι «έθιμα σαν αυτό, που χρησιμοποιούνται μπαρούτια και όλα αυτά, προσωπικά δεν μου αρέσουν και σίγουρα έχουν μέσα τους το στοιχείο της επικινδυνότητας. Επικίνδυνα έθιμα όμως γίνονται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά υπάρχει μία συγκεκριμένη διαδικασία».