Μεσσηνία

Καλαμάτα: Έχαψε το παραμύθι και πήγε στην τράπεζα – Κατάλαβε την παγίδα μετά την ανάληψη που έκανε

Ακούστε το άρθρο

Ενας 19χρονος Ελληνας από την Αγία Βαρβάρα Αττικής είναι ο απατεώνας που ξεγέλασε και πήρε 1.000 ευρώ από Καλαματιανή ιδιοκτήτρια ενοικιαζομένων δωματίων, πουλώντας της το παραμύθι ότι έχει εγκριθεί ένα δάνειο από το ΕΣΠΑ δεκάδων χιλιάδων ευρώ στο όνομα του μακαρίτη συζύγου της.

Ο άπειρος όπως αποδείχθηκε απατεώνας, πήρε τηλέφωνο ανήμερα της Υπαπαντής τη γυναίκα και λέγοντάς της πως είναι διευθυντής τράπεζας και ο… πεθαμένος προ τετραετίας σύζυγός της έχει λαμβάνειν ένα δάνειο για την ανακαίνιση των ενοικιαζομένων δωματίων στη Δυτική Μάνη, την έπεισε να του καταθέσει τα χρήματα.

Βέβαια, καμία επιχορήγηση δεν είχε εγκριθεί από το ΕΣΠΑ, αλλά η 66χρονη γυναίκα πείστηκε επειδή ο απατεώνας φάνηκε να γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις.

Ετσι, έστειλε στις 2 του μήνα τα 1.000 ευρώ μέσω της Western Union, στο όνομα και τη διεύθυνση που ο ίδιος της έδωσε. Οταν η γυναίκα την επόμενη ημέρα κατάλαβε ότι τίποτα από αυτά δεν ήταν αλήθεια και έπεσε θύμα επιτήδειου, πήγε στην Ασφάλεια Καλαμάτας και το κατήγγειλε.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας ξεκίνησαν έρευνες και κατάφεραν να βρουν και να επιβεβαιώσουν την ταυτότητα του νεαρού απατεώνα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Όλη η επικαιρότητα