Μεσσηνία

Καλαμάτα: Έκανε κλοπές για να εκδικηθεί τον πατέρα του…

Ακούστε το άρθρο

Τον πατέρα του ήθελε να εκδικηθεί ένας νεαρός και ξεκίνησε να κάνει κλοπές, ώστε να του «λερώσει» το όνομα… Αυτή ήταν η αιτιολογία που έδωσε χθες στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας ένας 25χρονος, ο οποίος δικάσθηκε για διακεκριμένες κλοπές, ενώ του αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και του επιβλήθηκε ποινή φυλακίσεως 5 ετών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως και με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Τις κλοπές διέπραξε το 2010 και σε ηλικία 17 ετών. Είχε μπει σε διάφορα καταστήματα και είχε αφαιρέσει χρήματα. Συνολικά είχε αφαιρέσει 5.500 ευρώ. Μόνο από ένα φούρνο είχε πάρει 1.200 ευρώ και από ένα ζαχαροπλαστείο 780 ευρώ.
Ο πατέρας του, στην κατάθεσή του, είπε ότι το παιδί δεν είχε ποτέ οικονομικό πρόβλημα, αλλά έκανε τις κλοπές έκανε για να τον εκδικηθεί επειδή χώρισαν με τη μητέρα του. Ωστόσο, τώρα έχουν λυθεί τα προβλήματα, μένουν μαζί και εργάζεται κανονικά.

Τα ίδια ισχυρίσθηκε στην απολογία του και ο νεαρός κατηγορούμενος. Όπως είπε, όλα τα έκανε για να εκδικηθεί το πατέρα του, καθώς θεωρούσε ότι τον εγκατέλειψε και δεν του έδινε καμία σημασία αφότου χώρισαν με τη μητέρα του και δημιούργησε άλλη οικογένεια. Τώρα, όμως, ανέφερε, έχουν λυθεί τα προβλήματα μεταξύ τους και είναι μια χαρά. Για τις κλοπές, είπε ότι για να μπορέσει να τις κάνει, μεθούσε και γι’ αυτό δεν τις θυμάται όλες, ωστόσο τις παραδέχεται.

Πηγή: Εφ.Θάρρος

Όλη η επικαιρότητα