Μεσσηνία

Καλαμάτα: Καλωσόρισμα φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Ακούστε το άρθρο

Η καθιερωμένη συνάντηση καλωσορίσματος των πρωτοετών φοιτητών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κεντρικό αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα (στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου στον κόμβο Αντικαλάμου).

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τις τρεις κοσμητείες (Σχολή Γεωπονίας και Τροφίμων, Σχολή Διοίκησης και Σχολή Επιστημών Υγείας).

Κατά τη διάρκειά της οι πρωτοετείς φοιτητές ενημερώθηκαν για τις σπουδές τους και για τις υπηρεσίες που τους παρέχει το Ιδρυμα, όπως ηλεκτρονική γραμματεία, προμήθεια συγγραμμάτων, βιβλιοθήκη και ψηφιακό αποθετήριο, σίτιση, στέγαση στη φοιτητική εστία, στεγαστικό επίδομα, υπηρεσίες περίθαλψης και κοινωνικής μέριμνας, Erasmus.

Στην εκδήλωση έδωσε το παρών ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου καθηγητής Αθανάσιος Κατσής, ο οποίος καλωσόρισε τους πρωτοετείς φοιτητές στην οικογένεια του πανεπιστημίου και τους προέτρεψε να αγαπήσουν τις σπουδές τους και να απολαύσουν το ταξίδι στη γνώση. Χαιρετισμούς απηύθυναν οι κοσμήτορες Κωνσταντίνος Μαυρέας (καθηγητής) και Δημήτριος Πετρόπουλος (αναπληρωτής καθηγητής) και ο πρόεδρος του τμήματος Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας καθηγητής Ιωάννης Καπόλος, εκπροσωπώντας την Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας – οι οποίοι προέτρεψαν τους φοιτητές να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και να είναι προσηλωμένοι στους στόχους τους.

Τους πρωτοετείς φοιτητές καλωσόρισαν επίσης οι εκπρόσωποι των Φοιτητικών Συλλόγων και του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Πηγή: Εφ.«Ελευθερία»

Όλη η επικαιρότητα